Κινητοποιήσεις Συνταξιούχων - Προσυγκέντρωση στην Ιεράπετρα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8.30

11:08 π.μ. - Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018
11:11 π.μ. - Δευ, 26/08/2018
Image: Κινητοποιήσεις Συνταξιούχων - Προσυγκέντρωση στην Ιεράπετρα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8.30

Συγκέντρωση στη μαρίνα Αγίου Νικολάου στις 10.30 - Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του Σωματείου Συνταξιούχων ν.Λασιθίου

 
Συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Νοεμβρίου οι συνταξιούχοι το νομού Λασιθίου. Στο πλαίσιο αυτό  θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο στις 10.30 στη μαρίνα και προσυγκέντρωση στην Ιεράπετρα στις 8.30 στην πλατεία Παπαγεωργίου. Ο πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ν.Λασιθίου κ. Γ. Πάγκαλος μιλώντας στον Ηχώ 99,8 κάλεσε τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις.
 
 
 
Ακούστε εδώ τον κ. Πάγκαλο:


 
Διαβάστε το κάλεσμα του Σωματείο και τα αιτήματα που προτάσσουν:
 
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι Το Σωματείο Συνταξιούχων ν.Λασιθίου καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του νομού να συμμετέχουν στην Απεργία στις 28 Νοέμβρη. Το Σωματείο Συνταξιούχων ν.Λασιθίου καλεί τα Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την εργατική τάξη του νομού σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα ενάντια στα μέτρα, τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Ήρθε η ώρα να μπούμε όλοι στη μάχη και να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας. Ήρθε η ώρα να πάμε κόντρα στο κλίμα άπνοιας, της σιγής νεκροταφείου. Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζική, μαχητική απάντηση. Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η επικύρωση του Νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου δείχνουν τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα. Όσα ψίχουλα και αν μας δώσουν για αυξήσεις , δεν πρόκειται να ισοσκελίσουν τη χασούρα που έχουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους όταν λέει ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Είναι νόμος ήδη ψηφισμένος και ακόμα και αν πάρει μια μικρή αναβολή είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί. Ταυτόχρονα κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών ενάντια στην λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών, χαρατσιών και φοροληστείας. Εντείνονται οι διώξεις συνδικαλιστών που όλο το προηγούμενο διάστημα εναντιώνονται στην πολιτική Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – Ε.Ε.Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει την χώρα μας πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που σημαίνει αναβάθμιση των κινδύνων για τον λαό, αφού η χώρα και όλες οι υποδομές της συμμετέχουν στους σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι. Μας εμπλέκουν ακόμα περισσότερο σε πολέμους, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς. Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε άλλο με αυτήν την κατάσταση. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, με τους άθλιους μισθούς, την φτώχεια, την ανεργία η τα προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης. Καμία αναμονή. Καμία καθυστέρηση. Απαντάμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ν.Δ. Απομονώνουμε και προσπερνάμε το εργοδοτικό – κυβερνητικό Συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και άλλων, που μπλοκάρουν την εργατική – λαϊκή κινητοποίηση. Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές.
 
Με σύνθημα:
 
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
 
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 Ευρώ για όλους.
 
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
 
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.
 
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 
Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
 
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
 
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 
Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
 
Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 08:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.