Κινητοποιήσεις χθες από εργαζόμενους στο ΓΝΑΝ για το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών ΔΕ

12:25 μ.μ. - Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Πέμ, 25/25/2022
Image: Κινητοποιήσεις χθες από  εργαζόμενους στο ΓΝΑΝ για το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών ΔΕ

Ο Γ. Μανουσάκης πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μιλά στον Ηχώ 99,8

Το θέμα του καθηκοντολογίου νοσηλευτών Δ.Ε. απασχόλησε πρόσφατη συνάντηση των νοσηλευτών ΔΕ που εργάζονται στο ΓΝΑΝ με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων μετά και την Υπουργική Απόφαση Γ6/Γ.Π.οικ. 46042/2022 – ΦΕΚ 4209/Β/8-8-2022 “Καθηκοντολόγιο Βοηθών Νοσηλευτών-τριών Νοσοκομείων”.

Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο, κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση προσβάλει, υποτιμά και υποβαθμίζει το ρόλο και την προσφορά των νοσηλευτριών -των ΔΕ στο δημόσιο σύστημα υγείας και αποφασίστηκε να προβούν σε κινητοποιήσεις με τα παρακάτω αιτήματα:

Αιτήματα:

  • Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Γ6/Γ.Π. οικ. 46042/2022 ώστε να περιλαμβάνονται οι νοσηλευτικές πράξεις που διδάσκονται στη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση με τα εγκεκριμένα
  • Καθιέρωση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού με εσωτερικό διαχωρισμό ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (τριτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
  • Τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του ΠΔ σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΔΕ Νοσηλευτών ώστε να ανταποκρίνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις εκτελούμενες νοσηλευτικές πράξεις.
  • Θεσμοθέτηση του επαγγελματικού τίτλου του ΔΕ Νοσηλευτή αντί του αδόκιμου τίτλου "Βοηθός Νοσηλευτής" που δεν ανταποκρίνεται ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στην εργασία των νοσηλευτών ΔΕ.
  • Μισθολογική αναβάθμιση των ΔΕ νοσηλευτών με ταχύτερη προώθηση στα μισθολογικά κλιμάκια.
  • Εκπαιδευτική αναβάθμιση των ΔΕ νοσηλευτών-τριων με πολυετή προϋπηρεσία, με δυνατότητα διεξόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειδική διαδικασία χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.

Ακούστε τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Γ. Μανουσάκης πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου