Κινητοποιήσεις για την ακρίβεια από το Σύλλογο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου

10:32 π.μ. - Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Δευ, 03/32/2022
Image: Κινητοποιήσεις για την ακρίβεια από το Σύλλογο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου

Τί αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στη Σητεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου και η Ομάδα Γυναικών Σητείας την Τετάρτη 28/09 στην πόλη της Σητεία.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν όλους αυτή την εποχή με επίκεντρο την ακρίβεια που ρημάζει τη ζωή μας αφού το 80% του μηνιάτικου πηγαίνει σε ενοίκιο και τρόφιμα, τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας συνταξιούχοι και όλος ο λαός.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν σωματεία, φορείς, και πολίτες της πόλη μας όπου, μετά από σύντομες εισηγήσεις των εκπροσώπων τους, δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια, με ένα πλάνο δράσεων βάσει των ζητημάτων που αναδείχθηκαν.

Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο άπραγοι!

Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Καλούμε σε :

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ την Τρίτη 11/10 στις 10.00πμ με πλαίσιο αιτημάτων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας:

-Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά -λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

-Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης,

-Αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέες κινητοποιήσεις που θα συναποφασίζουμε και θα συμπεριλαβάνουν Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δήμο/ παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα διεκδηκούμε να μην σταλεί κανένα κατασχετήριο από το Δήμο Σητείας σε λαϊκά νοικοκυριά και επαγγελματίες, την αύξηση της χρηματοδότησης προς τις σχολικές μονάδες για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ρεύμα, θέρμανση και την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κ.α.,

συμμετοχή στις πανελλαδικές δράσεις για την Υγεία, αλλά και την δυναμική μας παρουσία μαζί με τα σωματεία/ συλλόγους/ ομάδες μας στις συγεντρώσεις της πανεργατικής Απεργίας στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι να κερδίσουμε μια ζωή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εμάς και των παιδιών μας.

ΣΗΤΕΙΑ, 01/10/2022

hxonews