Κίνδυνος αποκόλλησης τμήματος οροφής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας λόγω των ανέμων

12:51 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022
12:02 μ.μ. - Πέμ, 10/51/2022
Image: Κίνδυνος αποκόλλησης τμήματος οροφής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας λόγω των ανέμων

Ο χώρος απομονώθηκε – Άμεσα η αποκατάσταση, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής α/βάθμιας

Κλειστά, μετά από απόφαση του Δημάρχου, παρέμειναν σήμερα τα σχολεία της Ιεράπετρας λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Τα παιδιά έκαναν μάθημα με τηλεκπαίδευση μέσω webex.

Πάντως ο κίνδυνος για ατύχημα ήταν υπαρκτός όπως φάνηκε άλλωστε και στην πορεία καθώς κλαδιά δέντρων κατέληξαν στους αύλειους χώρους και εάν τα σχολεία ήταν ανοιχτά ενδεχομένως να συνέβαινε κάποιο ατύχημα. Μάλιστα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο υπήρξε κίνδυνος αποκόλλησης τμήματος οροφής σε αίθουσα που χρησιμοποιείται ως χώρος σίτισης. Ενημερώθηκε για το περιστατικό η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Μαρία Ρουμελιωτάκη. Όπως μετέφερε στον Ηχώ 99,8 ο χώρος έχει αποκλειστεί, το επικίνδυνο κομμάτι θα απομακρυνθεί και θα επιδιωχθεί η άμεση αποκατάστασή του. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά που αύριο θα πάνε στο σχολείο, εξήγησε. Προσθέτοντας πως είχε επαφή με τα σχολεία πέρα και από το παραπάνω στο 2ο δημοτικό και τα κλαδιά δέντρων που έσπασαν σε κάποια σχολεία , δεν αναφέρθηκε άλλη ζημιά.

-

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κώστας Αστροπεκάκης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τη σειρά του με τις διευθύνσεις των σχολείων και δεν του αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα.

Πρόσθεσε με την ιδιότητά του ως αντιδήμαρχος ύδρευσης άρδευσης αποχέτευσης ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στις γεωτρήσεις στην περιοχή των Μύθων από τις αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος με συνέπεια κάποιες περιοχές να μείνουν χωρίς νερό. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ πήγαν στο σημείο και αποκατέστησαν το πρόβλημα. Ωστόσο επειδή δεν λειτούργησε το σύστημα της τηλεμετρίας εργολάβος από το Ηράκλειο θα εξετάσει για ποιο λόγο δεν λειτούργησε ώστε από μακριά από την υπηρεσία να θέσουν σε λειτουργία τις γεωτρήσεις.