Κηπευτικά: Ανεπαρκής παραμένει η προσφορά αγγουριών στην Ευρώπη

10:20 π.μ. - Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023
10:11 π.μ. - Πέμ, 16/20/2023
Image: Κηπευτικά: Ανεπαρκής παραμένει η προσφορά αγγουριών στην Ευρώπη

Τα ολλανδικά, βελγικά και εγχώρια αγγούρια φάνηκαν να χάνουν τη σημασία τους στη γερμανική αγορά την περασμένη εβδομάδα, καθώς η σεζόν τους μπήκε στην τελική ευθεία και σε ορισμένους τομείς έχουν ήδη εγκαταλείψει την αγορά

Οι ισπανικές εκφορτώσεις μπήκαν στο προκύπτον κενό του εφοδιασμού, αλλά δεν μπόρεσαν να γεμίσουν πλήρως την τρύπα. Οι αποτιμήσεις εκτινάχθηκαν ανοδικά, σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ σημαντικά. Στη Φρανκφούρτη αυξήθηκαν απότομα οι τιμές για τις ισπανικές προσφορές και το Μόναχο ανέφερε επίσης αυξήσεις τιμών έως και 100% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Σε διάφορες περιπτώσεις, οι τιμές ανέβαιναν πολλές φορές την ημέρα.

Οι έμποροι λιανικής σε πόλεις, όπως το Αμβούργο, αντέδρασαν στις αυξημένες εισερχόμενες απαιτήσεις και απλώς έκαναν λιγότερα σχέδια για αγορές, καθώς οι πελάτες ήταν πολύ προσεκτικοί όταν επρόκειτο για τιμές έως και 16 ευρώ ανά κουτί των 12. Αύξηση των τιμών παρατηρήθηκε επίσης για τα μίνι αγγούρια από την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Γενικά, ο μήνας Νοέμβριος ξεκίνησε το ταξίδι του με περιορισμένη είσοδο αγαθών στα δημοπρατήρια, μια κατάσταση που είχε άμεση επίδραση στις τιμές. Το αγγούρι, η μελιτζάνα και το κολοκυθάκι ήταν τα προϊόντα που μείωσαν περισσότερο την προσφορά τους αυτή την περίοδο, γεγονός που μεταφράστηκε σε κατακόρυφη αύξηση των τιμών τους στην προέλευση σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

froutonea.gr