Κεντροαριστερά: Πρώτο debate όλων των υποψηφίων απόψε

7:19 π.μ. - Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017
07:10 π.μ. - Δευ, 30/19/2017
Image: Κεντροαριστερά: Πρώτο debate όλων των υποψηφίων απόψε

Στόχος η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος

Με στόχο την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των πολιτών για την Κεντροαριστερά, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα θα εμφανιστούν απόψε στο πρώτο debate. Η τηλεμαχία αυτή αποτελεί την πρώτη ευκαιρία να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους σχετικά με τις πολιτικές απόψεις τους για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.
 
Το debate θα διεξαχθεί στις 21:00 ζωντανά στην ΕΡΤ2.
 
Οι εννέα υποψήφιοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Περιφέρειας Ανδρέα Γιουρμετάκη (Λάρισα), Γιώργου Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνταντίνου Μάγνη (Πάτρα). Συντονίζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου.
Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς για το debate
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος», οι υποψήφιοι έχουν ήδη καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την τακτική τους. Η Φώφη Γεννηματά προσέρχεται στην πρώτη της κοινή παρουσία με τους συνυποψηφίους της έχοντας ως πλεονέκτημα το καθαρό προβάδισμα που έχει σε όλες τις μετρήσεις. Δεν θέλει να πολωθεί το κλίμα, η ίδια θα αποφύγει κάθε είδους αντιπαράθεση, ενώ θα επιχειρήσει να αναδείξει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ενότητα του χώρου και να πείσει ότι η υποψηφιότητά της είναι αυτή που εγγυάται την πολιτική και εκλογική αναγέννηση της παράταξης. 
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αν θα συνεχιστεί η κόντρα Θεοδωράκη - Καμίνη. Διεκδικούν και οι δύο την εκτός των κομματικών τειχών ψήφο και η σχέση τους στην τελική ευθεία προς τις εκλογές γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική. 
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού βάλλει κατά της απόφασης του Γ. Καμίνη να μην παραιτηθεί από τον δήμο λέγοντας ότι θεωρεί την ηγεσία της Κεντροαριστεράς «δεύτερη δουλειά». Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως η υποψηφιότητα που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τής εκ βάθρων αναγέννησης της παράταξης, ενώ ο Γιώργος Καμίνης προβάλλει το μοντέλο που ακολούθησε η Αθήνα για την αντιμετώπιση της κρίσης (μείωση τελών, νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, δίκτυο προστασίας των ασθενέστερων) ως οδηγό για τη χώρα. 
 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει την τακτική της μη εμπλοκής σε αντιπαραθέσεις, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει το προφίλ του υποψηφίου που μπορεί να ενώσει την παράταξη κινητοποιώντας τη νέα γενιά της. Ο Γιάννης Μανιάτης θα εστιάσει στην πρότασή του για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την παραγωγή νέου πλούτου με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της χώρας και ο Γιάννης Ραγκούσης θα επιμείνει ότι βασική προϋπόθεση για την πολιτική και εκλογική ανάκαμψη της παράταξης είναι η απόρριψη κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ. Στην τηλεμαχία της Δευτέρας θα πάρουν μέρος και οι Απ. Πόντας, Κ. Γάτσιος και Δ. Τζιώτης.
 
 
Πηγή: in.gr