Κεντροαριστερά: Μονομαχία Γεννηματά – Ανδρουλάκη στο β’ γύρο

6:31 π.μ. - Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017
06:11 π.μ. - Δευ, 13/31/2017
Image: Κεντροαριστερά: Μονομαχία Γεννηματά – Ανδρουλάκη στο β’ γύρο

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου

Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί ο επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τον κόσμο να καλείται να επιλέξει μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, που βγήκαν πρώτοι στη «μάχη» των εννέα υποψηφίων, με 42,50% και 25,14% αντίστοιχα. 
 
Με καταμετρημένο το 83,49% της Επικράτειας, δηλαδή τα 730 από τα 878 εκλογικά τμήματα, η Φώφη Γεννηματά έλαβε 73.939 ψήφους, ο Νίκος Ανδρουλάκης 43.735 και ακολούθησαν οι: Καμίνης 23.520 ψήφοι (13,52%), Θεοδωράκης 17.062 ψήφοι (9.81%), Μανιάτης 7.417 (4,26%), Ραγκούσης: 4.162 (2,39%), Γάτσιος: 2.877 (1,65%), Πόντας: 924 (0,53%), ενώ 343 ψήφους έλαβε ο Τζιώτης συγκεντρώνοντας ποσοστό 0,20%. 
Μονομαχία... ΠΑΣΟΚ την επόμενη Κυριακή
 
Υπόθεση... ΠΑΣΟΚ θα είναι ο β' γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τους 210.000 πολίτες που ψήφισαν στον α’ γύρο να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη. 
 
Η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο προοδευτικό φορέα, επισήμανε ότι οι πολίτες με τη συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη χώρα.
 
«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στη μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Εστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στη συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα».
 
«Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στη διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.
 
Από την πλευρά του ο έτερος διεκδικητής του χρίσματος, Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα».
 
«Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου» σημείωσε ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, προσθέτοντας πως αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην Ελλάδα με τη συμμετοχή τόσου κόσμου στη διαδικασία της Κεντροαριστεράς.
 
«Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η παράταξη είναι εδώ», κατέληξε.
Μήνυμα ενότητας από τους υπόλοιπους υποψηφίους
 
Μήνυμα ενότητας της νέας παράταξης θέλησαν να δώσουν και οι υποψήφιοι που δεν θα συμμετέχουν στο β' γύρο των εκλογών, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να σημειώνει πως  «οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα». 
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, συνεχάρη τους συνυποψηφίους του, λέγοντας πως η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία. «Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης. 
 
«Νίκησε η παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας». «Ο προοδευτικός κόσμος που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας» πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.
 
«Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, ευχαριστώντας κάθε πολίτη που συμμετείχε στην ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης.
 
 
Πηγή: in.gr