Κεντροαριστερά: Καθοριστικό debate απόψε εν όψει Κυριακής

8:31 π.μ. - Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017
08:06 π.μ. - Κυρ, 11/31/2017
Image: Κεντροαριστερά: Καθοριστικό debate απόψε εν όψει Κυριακής

Στην τελική ευθεία για την κάλπη

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, οι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα πρόκειται απόψε να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους, στο δεύτερο debate, που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 στις 21:00.
Καθοριστικό debate των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς
 
Η αποψινή, δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, σηματοδοτεί την αντίστροφή μέτρηση μιας διαδικασίας που δημιούργησε προσδοκίες στον κόσμο της παράταξης για να κολλήσει, στη συνέχεια, σε θέματα διαδικασίας ή όπως την προηγούμενη εβδομάδα σε θέματα δομής και λειτουργίας του νέου φορέα, που δεν αφορούν την ατζέντα των ζητημάτων που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους πολίτες. 
 
Σύμφωνα με «Το Βήμα», αποτέλεσμα, ο πήχης των προσδοκιών για τη συμμετοχή του κόσμου να έχει τεθεί σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η συμμετοχή είναι το μεγάλο στοίχημα, αυτό θα κρίνει την επιτυχία της διαδικασίας εκλογής αλλά και συνολικότερα την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος.
 
Τα βλέμματα στρέφονται στην αποψινή τηλεμαχία, από την οποία υπάρχει η προσδοκία αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος. Η πρώτη τηλεμαχία χαρακτηρίστηκε από χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης. Η αποψινή θα δείξει αν αυτά οφειλόταν στη «χαμηλή τηλεθέαση της ΕΡΤ2» ή στο μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών. 
 
Σε σχέση με την πρώτη τηλεμαχία υπάρχει, σε ότι αφορά τη δομή, μια μόνο αλλαγή. Στο τελευταίο μέρος οι υποψήφιοι θα μπορούν μόνο να υποβάλουν ερωτήσεις στους συνυποψηφίους τους, δεν θα έχουν δικαίωμα μιας γενικής τοποθέτησης.
Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία
 
Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα με τους υποψηφίους να επιδιώκουν να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα και να περάσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, μέσω της μαζικότητας των συγκεντρώσεων τους, το μήνυμα της δυναμικής της υποψηφιότητα τους. 
 
Η Φώφη Γεννηματά θα πραγματοποιήσει την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτιγκ την Πέμπτη. Την Τρίτη στο Γκάζι θα γίνει η συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στις τρεις πόλεις που θεωρεί προπύργια της υποψηφιότητας του, στα Χανιά, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καμίνης θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία στη Θράκη ενώ θα πραγματοποιήσει μια ακόμα συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη θα πραγματοποίησει την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ο Κ. Γάτσιος.
 
 
Πηγή: in.gr