Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…

11:59 π.μ. - Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Πέμ, 20/59/2023
Image: Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…

H ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ ισχυρίζεται ότι όλα πάνε μια χαρά στο Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα!

Το τι έκανε μέχρι το 2014 η ΝΔ, μας το λέει ο Σύλλογος “Φίλοι του Παιδιού Κρήτης” που δώρησε το οικόπεδο και παρουσιάζοντας την ανασκόπηση των πεπραγμένων της διακυβέρνησης της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

“Θεωρούμε ως εμπαιγμό την κυβερνητική διγλωσσία, την οποία αποκαλύπτει η διάσταση ανάμεσα στις υποσχέσεις του κ. Πλακιωτάκη από τη μία και στις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας από την άλλη. Διγλωσσία η οποία παραπέμπει σε πρακτικές του πρόσφατου, αλλά και απώτερου παρελθόντος, εκείνες ακριβώς που οδήγησαν τον τόπο στη χρεοκοπία.”

Ας δούμε τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις αντίστοιχες ημερομηνίες:

6-3-2016 Ξεκίνησε η ενασχόληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης, με την σύσκεψη με τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας Πέτρο Γιαννουλάτο στην Νεάπολη, με παρουσία του Περιφερειάρχη, του Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη και τοπικών παραγόντων και των δωρητών.

15-2-2017 εκδόθηκε το ΦΕΚ 442 του νέου Οργανισμού Γ.Ν-Κ.Υ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» για το Τμήμα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης,

20-4-2017 με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έγινε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Ανάθεση Αρμοδιοτήτων για την έγκριση της προμελέτης, της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου.

13-11-2017 με την 784 απόφαση της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ εγκρίθηκε το κτιριακό Πρόγραμμα του ΚΕΦΙΑΠ,

4-5-2018 έγινε η τελική προεκτίμηση αμοιβής της μελέτης (785.632 €),

23-8-2018 εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης και τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης.

05-11-2018 με την υπ’ αριθμ. 269874/05-11-2018 δημόσια Προκήρυξη Σύμβασης Εκπόνησης Μελέτης της Περιφέρειας Κρήτης (ΑΔΑ: ΨΒΖΦ7ΛΚ-415).

14/12/2018 , αποσφραγίστηκαν οι προσφορές, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της διοίκησης του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου .

Από το 2019 και μετά, ανατέθηκε η μελέτη από την Περιφέρεια Κρήτης και όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα με την υπέρβαση ορίων δόμησης, μόνο στον Άννα και τον Καϊάφα δεν πήγε το θέμα. Κάθε μήνα δήλωναν ότι τώρα θα περάσει η τροπολογία, σε λίγο θα περάσει η τροπολογία, έφτασαν οι εκλογές, έκλεισε η Βουλή … πάει η τροπολογία.

Παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη (11/4/2022, Επίκαιρη 13/3/2023) και τις ανακοινώσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο και των τοπικών φορέων, τίποτα δεν προχώρησε. Μόνο διαβεβαιώσεις “όπου να ‘ναι θα περάσει η τροπολογία”. Διαβεβαιώσεις αντίστοιχης αξίας με το ότι θα εγκριθούν άμεσα οι Πανεπιστημιακές Σχολές στο Λασίθι μόλις ανέλαβε η Ν.Δ. (τις θυμόμαστε)!

Ο κ. Πλακιωτάκης και η Ν.Δ. στο Λασίθι θα συνδέσουν το όνομα τους και με τη συστηματική κωλυσιεργία και καθυστέρηση ενός εμβληματικού έργου για τη Δημόσια Υγεία στο νομό μας και στην Κρήτη.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη. Το κόμμα που συστηματικά υπονομεύει και διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν πρόκειται να φτιάξει Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης και να κόψει τη δουλειά στα ιδιωτικά (κάποια έχουν πλήθος πολεοδομικών και άλλων παραβάσεων και άδεια λειτουργίας)!

Όσοι παρακολουθούν το θέμα, και κυρίως οι Νεαπολίτες, οργίζονται με την συνεχιζόμενη κοροϊδία. Και ξέρουν πολύ καλά τι πράγματι έκανε κάθε κυβέρνηση για το θέμα.

Συμφωνούμε ότι θα προχωρήσει μετά τις εκλογές, γιατί η νέα Προοδευτική Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου στη Νεάπολη.

Εμείς το ξεκινήσαμε. Εμείς θα το ολοκληρώσουμε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ