Καύσωνας - Νέα ανακοίνωση από την ΕΜΥ: Γιατί είναι επικίνδυνο το καιρικό φαινόμενο

1:10 μ.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
01:07 μ.μ. - Πέμ, 29/10/2021
Image: Καύσωνας - Νέα ανακοίνωση από την ΕΜΥ: Γιατί είναι επικίνδυνο το καιρικό φαινόμενο

Στους 44 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος - Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τις 6 Αυγούστου

Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για τον καύσωνα καθώς αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 44 βαθμούς Κελσίου και οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν έως και τις 6 Αυγούστου. Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα η ΕΜΥ αναφέρει:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας,εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.