Κατώτατος μισθός: Έκτακτο μήνυμα Μητσοτάκη - Στις 19:00 οι ανακοινώσεις για την αύξηση

1:53 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022
01:04 μ.μ. - Τετ, 20/53/2022
Image: Κατώτατος μισθός: Έκτακτο μήνυμα Μητσοτάκη - Στις 19:00 οι ανακοινώσεις για την αύξηση

Έκτακτο μήνυμα προς τους πολίτες αναμένεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ίσως και σήμερα το απόγευμα, για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Έκτακτο μήνυμα προς τους πολίτες αναμένεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 19:00 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αναλύθηκαν τα δεδομένα επί της εισήγησης των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις αυξήσεις και ύστερα εντός της ημέρας θα ακολουθήσει η εξειδίκευση στο υπουργείο Εργασίας από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Όσον αφορά στα σενάρια που υπάρχουν για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, τα ποσοστά κυμαίνονται από 6% έως 8%, δηλαδή ο κατώτατος μισθός θα φτάσει από 703 έως 716 ευρώ.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε πως «είμαστε πολύ κοντά στις ανακοινώσεις. Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για να είναι μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση», για την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στη χρονιά.

«Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε πράγματα σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, κάτι που ο κόσμος το περιμένει», υπογράμμισε ενώ δεν απάντησε για το ύψος του.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα συνεχιστεί και τον Μάιο η στήριξη της κυβέρνησης και πως η πολιτική που εφαρμόζεται έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην τιμή του καταναλωτή να είναι η 15η σε ακρίβεια στην Ευρώπη.

neakriti.gr