Κατσιδονιωτάκης: Η ώρα του Λασιθίου για μεγάλα οδικά έργα έφτασε

12:25 μ.μ. - Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020
12:10 μ.μ. - Πέμ, 08/25/2020
Image: Κατσιδονιωτάκης: Η ώρα του Λασιθίου για μεγάλα οδικά έργα έφτασε

Το μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΚ και πρόεδρος της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας στον Ηχώ 99,8

Την αισιοδοξία του για την υλοποίηση οδικών έργων στο νησί εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Ντίνος Κατσιδονιωτάκη μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΚ. Είναι η εποχή της Κρήτης και ειδικά του Νομού Λασιθίου διότι έχει τις πιο ώριμες μελέτες σε επίπεδο νησιού. Υπάρχουν 5 ώριμες μελέτες στον νομό Λασιθίου και είναι στη φάση της χρηματοδότησης. Πρόκειται για τα τμήματα,

Άγιος Νικόλαος – Νεάπολη,

παράκαμψη Καλού Χωριού – Γέφυρα Φρουζή,

από τη Γέφυρα Φρουζή – παράκαμψη Παχειάς Άμμου,

Παχειά Άμμου – Ιεράπετρα ένα πλέον ώριμο έργο,

Παχειά Άμμους – Καβούσι – Αυχήν - Αγκαθιά.

Η χρηματοδότηση για τα έργα αυτά μπορεί να αναζητηθεί μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., το ΕΣΠΑ , το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Πολιτική βούληση υπάρχει αλλά πρέπει «να τρέξουμε» όλοι, είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει προτάσεις από την ΚΕΔΕ για ενεργειακή αναβάθμιση, φωτισμό, ασφάλεια της οδοποιίας, σήμανση κλπ προτάσεις που εξετάζονται από τον ΟΑΚ.

Σε ότι αφορά τον ΝΟΑΚ έχει προχωρήσει η προμελέτη η οποία θα αναρτηθεί ώστε να γίνει δημόσια διαβούλευση για το τμήμα ειδικά Ιεράπετρα – Βιάννος ώστε να υπάρχει και καλύτερη πρόσβαση στο αεροδρόμιο Καστελλίου.

Ο ΟΑΚ έχει στην ευθύνη του και υδραυλικά έργα όπως αυτό που έχει ξεκινήσει στο Οροπέδιο. Επίσης έχει ξεκινήσει η μελέτη ύδρευσης- άρδευσης του Μεραμπέλλου με αξιοποίηση νερών από τον Αποσελέμη.

Ο πρόεδρος της Τοπικής έκανε αναφορά στην έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 90.000 ευρώ για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας ευχαριστώντας τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου για το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης.

Ο κ. Κατσιδονιωτάκης τέλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν λόγω covid19.