Κατσαγκόλης: Ψευδείς οι πληροφορίες για χειροδικία εκπαιδευτικού σε μαθητή στην Ιεράπετρα

9:56 π.μ. - Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Παρ, 24/56/2024
Image: Κατσαγκόλης: Ψευδείς οι πληροφορίες για χειροδικία εκπαιδευτικού σε μαθητή στην Ιεράπετρα

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου Αθανάσιος Κατσαγκόλης μίλησε στον Ηχώ 99,8 σχετικά με πληροφορίες για κρούσματα χειροδικίας σε σχολείο του Δήμου Ιεράπετρας από εκπαιδευτικό

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου Αθανάσιος Κατσαγκόλης μίλησε στον Ηχώ 99,8 σχετικά με πληροφορίες για κρούσματα χειροδικίας σε σχολείο του Δήμου Ιεράπετρας από εκπαιδευτικό. Ο κ. Κατσαγκόλης ήταν ενήμερος για το θέμα και σε συνάντηση που είχε με τους γονείς τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υφίσταται θέμα κακοποίησης. Το σχολείο επίσης ενημέρωσε τους γονείς ότι σε περίπτωση που έχουν αντιληφθεί κάτι θα πρέπει να το καταγγείλουν ώστε να κινηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες. Αυτό που συνέβη ήταν στα πλαίσια άσκησης που υπήρχε στο βιβλίο με τον Διευθυντή να συμβουλεύει να μην κατηγορούνται εκπαιδευτικοί και σχολεία εάν δεν έχει γίνει πρώτα κάποια έρευνα. Το διαδικαστικό είναι ότι υπάρχει η πλατφόρμα stop bullying όπου μπορεί κάθε γονέας, μαθητής ή εκπαιδευτικός να δηλώσει με αίτηση οποιοδήποτε περιστατικό ενδοσχολικής βίας κάτι που σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε αφού δεν υπήρχε λόγος. Τέλος, δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά δεν αφήνονται σε καμία περίπτωση ανεξερεύνητα και κάλεσε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν ακόμα και την υποψία τέτοιων περιστατικών είτε στον ίδιο είτε μέσω της πλατφόρμας stop bullying.

Όσων αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, μας ενημέρωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξή τους. Στο Λασίθι θα έχουμε 9 εξεταστικά κέντρα με ένα από αυτά να είναι ειδικό εξεταστικό κέντρο όπου τα παιδιά θα εξετάζονται προφορικά και θα βρίσκεται στον Αγ. Νικόλαο. Επίσης, σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ υπάρχει μία γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για παιδιά και γονείς από τις 15/5 μέχρι και τις 28/6 στο οποίο μπορούν να καλούν τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς 8.00-14.00 καθημερινά στο τηλέφωνο 2810 215029. Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους του φορείς που βοηθούν για την ομαλή υλοποίηση των εξετάσεων και ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες να πετύχουν τους στόχους τους συμβουλεύοντάς τους παράλληλα να μην αγχώνονται καθώς πολλές φορές το άγχος είναι αποτρεπτικό προς το στόχο.