Κατσαγκόλης: Αρκετά ικανοποιητικά συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια και Λύκεια του Λασιθίου

3:02 μ.μ. - Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020
03:12 μ.μ. - Πέμ, 17/02/2020
Image: Κατσαγκόλης: Αρκετά ικανοποιητικά συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια και Λύκεια του Λασιθίου

Επιμορφωτικές δράσεις από τη Διεύθυνση β/βαθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου σε εκπαιδευτικούς για την εξ αποστάσεως αξιολόγηση μαθητών

Με περιορισμένα προβλήματα συνεχίζεται η διαδικασία της τηλεκαπίδευσης για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Λασιθίου. Το μεγαλύτερο είναι αυτό της σύνδεσης μαθητών ή εκπαιδευτικών ωστόσο η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Προϊστάμενος β/βαθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης. Πρόσθεσε οτι κάποια προβλήματα με παιδιά που δεν είχαν μέσα να συνδεθούν αντιμετωπίστηκαν στην πορεία και όπου σχολικές μονάδες δεν είχαν να διαθέσουν tablet σε μαθητές, προμηθεύτηκαν από άλλα σχολεία στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας.

Ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία τα μαθήματα συνεχίζονται με τις όποιες ιδιαιτερότητες της τηλεκπαίδευσης, απουσίες μπαίνουν κανονικά και για αυτό οι μαθητές δεν θα πρέπει να χάνουν το μάθημά τους. Επίσης κανονικά θα γίνει η βαθμολόγηση των των μαθητών λαμβάνοντας υπόψη οι εκπαιδευτικοί τη συμμετοχή του μαθητή, την προφορική και γραπτή εξέταση. Μάλιστα από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν επιμορφωτικές δράσεις από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στις τρεις πόλεις του νομού ώστε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό κάτι που φανερώνει και τον προβληματισμό για την εξ αποστάσεως αξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση ακολουθούνται όσα ορίζουν οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.