Κατολισθήσεις Αγία Φωτιά: Αναζητείται χρηματοδότηση για τη γεωλογική μελέτη - Τι θα γίνει με τις τουριστικές επιχειρήσεις

11:12 π.μ. - Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Πέμ, 16/12/2023
Image: Κατολισθήσεις Αγία Φωτιά: Αναζητείται χρηματοδότηση για τη γεωλογική μελέτη  - Τι θα γίνει με τις τουριστικές επιχειρήσεις

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Παπαδάκης

Σε αναζήτηση χρηματοδότησης, βρίσκεται η δημοτική αρχή Ιεράπετρας, για μελέτη στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς μετά την προ μηνών κατάπτωση βράχων που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή της μια τουρίστρια.

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριος Παπαδάκης δήλωσε στον Ηχώ ότι το κόστος για τη μελέτη είναι 37.000. Από τη μελέτη θα προκύψει ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση στο σημείο αλλά και να διασφαλιστεί ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί, δύναται να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Γεωλόγοι που έχουν επισκεφθεί την περιοχή έχουν ήδη εκτιμήσει ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε 4 σημεία. Ήδη πάντως έχει τοποθετηθεί σήμανση πριν το σημείο της κατολίσθησης, όμως οι γεωλόγοι υπέδειξαν ότι πρέπει η σήμανση απαγόρευσης να τοποθετηθεί ήδη από τον κεντρικό δρόμο. Υπάρχει πάντως δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία και από άλλο σημείο, πέραν από τον γνωστό δρόμο.

Επίσης, οι γεωλόγοι υπέδειξαν ότι πρέπει να μπει σήμανση απαγόρευσης πρόσβασης στις δυο άκρες της παραλίας και να γίνεται χρήση της μόνο στο κεντρικό σημείο. Χρειάζεται λοιπόν να γίνει η μελέτη ώστε να καταγραφεί η κατάσταση και προκύψουν επιστημονικά συμπεράσματα για το τι πρέπει να γίνει, τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

Ο κ. Αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στους λόγους που κλείνει ο δρόμος προς το Σελάκανο, δίνοντας πληροφορίες από που αλλού υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης.