Καθαρίζουν απο σήμερα το Φαράγγι των Πεταλούδων και το Δασάκι Κουτσουρά

12:00 μ.μ. - Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016
12:11 μ.μ. - Δευ, 07/00/2016
Image: Καθαρίζουν απο σήμερα το Φαράγγι των Πεταλούδων και το Δασάκι Κουτσουρά

Το "Περιβάλλον" και η "Citizens in Action" αναλαμβάνουν και φέτος δύο μοναδικά περιβαλλοντικά προγράμματα

Δύο «κοσμήματα» της φύσης, στις κοινότητες  Ορεινού και Σταυροχωρίου θα φροντίσει εφέτος το «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Το ΝΠΔΔ του Δήμου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την οργάνωση «CITIZENS IN ACTION» αποφάσισε τα δύο εθελοντικά προγράμματα που θα πραγματοποιήσει, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
 
Μετά τα περσινά προγράμματα  καθαρισμού - κλαδέματος δέκα χιλιάδων ( 10.000 ) δέντρων στην περιοχή του Απηγανιά, φέτος θα γίνουν δύο δράσεις. Η πρώτη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεινού, αφορά τον καθαρισμό και την σηματοδότηση του Φαραγγιού των Πεταλούδων. Θα γίνει από 7 μέχρι 23 Ιουλίου. Η δεύτερη δράση θα είναι (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσουρά – Σταυροχωρίου) ο καθαρισμός και έργα πυροπροστασίας  στο Δασάκι του Κουτσουρά. Θα γίνει στο διάστημα  1 με  17 Αυγούστου.

Οι δύο σημαντικές εθελοντικές δράσεις,  θα αναπτυχθούν σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, τον Δήμο Ιεράπετρας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τις Επιτροπές Παιδείας και Αθλητισμού, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου,  με την στήριξη και τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής Κρήτης και των ξενοδοχείων της περιοχής, τα οποία μάλιστα πρόκειται να καλύψουν την διατροφή των 30 εθελοντών από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίοι  θα συμμετάσχουν.

Οι  ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν και να στηρίξουν τα 2 προγράμματα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΝΠΔΔ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» του Δήμου Ιεράπετρας, στο τηλέφωνο 2842340373, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.