Καθαρά Δευτέρα: Τι πρέπει να προσέξετε όσοι πετάξετε χαρταετό

9:07 π.μ. - Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019
09:08 π.μ. - Σάβ, 03/07/2019
Image: Καθαρά Δευτέρα: Τι πρέπει να προσέξετε όσοι πετάξετε χαρταετό

H Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και όσοι σχεδιάζουν να πετάξουν χαρταετό εκτός από εξοπλισμένοι, πρέπει να είναι και προσεκτικοί

Προσέξτε, λοιπόν, να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια την Καθαρά Δευτέρα 2019, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή, σας συμβουλεύει η ΔΕΔΔΗΕ.
 
Μην ξεχνάτε πως την Καθαρά Δευτέρα στην ίδια τοποθεσία με εσάς θα βρίσκονται πολλές ακόμη οικογένειες, γι΄αυτό να θυμάστε πως πρώτα προέχει η ασφάλεια και μετά η διασκέδαση σας.
 
Συγκεκριμένα, για να γιορτάσετε τα Κούλουμα 2019 χωρίς απροόπτα, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες σε περίπτωση που ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια.
 
Οδηγίες για το πως να πετάξετε τον χαρταετό στα Κούλουμα: 
 
1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
 
2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
 
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
 
3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή
 
4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
 
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.
 
 
ekriti.gr