Καταθέτει ο Καραμανλής στην Εξεταστική για τα Τέμπη

10:14 π.μ. - Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Τρί, 13/14/2024
Image: Καταθέτει ο Καραμανλής στην Εξεταστική για τα Τέμπη

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη

Η κατάθεσή του πρώην υπουργού Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν συνέβη το έγκλημα των Τεμπών, θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Ιωάννης Χαλκιάς, κατά τη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έκανε λόγο για σειρά τραγικών λαθών και παραλήψεων, καθώς και παράνομων ενεργειών. Ο ίδιος σημείωσε πως η μετάταξη του σταθμάρχη της Λάρισας ήταν «προδήλως παράνομη», καθώς είχε ξεπεράσει το όριο ηλικίας, αλλά η αίτηση έγινε δεκτή, το αρμόδιο τριμελές συμβούλιο και η αρμόδια επιτροπή είχαν εγκρίνει τη μετάταξη, η οποία ολοκληρώθηκε με την υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να ερωτηθεί και για την «σύμβαση 717» που αφορούσε το σύστημα της τηλεδιοίκησης και τα συστήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

Υπενθυμίζεται πως μόλις μια εβδομάδα πριν την τραγωδία στα Τέμπη, ο υπουργός είχε απευθυνθεί οργισμένος προς την αντιπολίτευση, λέγοντας πως «είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή».

thepressproject.gr