Κατάλληλοι οι αθλητικοί χώροι στο δήμο Ιεράπετρας για να φιλοξενήσουν και σχολικούς αγώνες

8:42 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
08:03 μ.μ. - Πέμ, 30/42/2023
Image: Κατάλληλοι οι αθλητικοί χώροι στο δήμο Ιεράπετρας για να φιλοξενήσουν και σχολικούς αγώνες

Η ανακοίνωση της παράταξης

Σε απάντηση σε όσoυς καλλιεργούν  την εικόνα ότι ο Δήμος Ιεράπετρας δεν έχει κατάλληλους χώρους να φιλοξενήσει σχολικούς αγώνες στίβου και για την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας είμαστε υποχρεωμένοι ως Δημοτική Παράταξη «Ιεράπετρα νέα Πορεία»  να επισημάνουμε ότι από τότε που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ έχουμε προχωρήσει τόσο στην αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών υποδομών, όσο και στην κατασκευή νέων.

Πιο συγκεκριμένα με τον επικεφαλής μας, Δήμαρχο, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, διεκδικήσαμε τις χρηματοδοτήσεις και προβήκαμε στην υλοποίηση των παρακάτω έργων:

  1. Στην Ενεργειακή αναβάθμιση, στην υγρομόνωση και θερμομόνωση του κλειστού γυμναστηρίου Ιεράπετρας «Μάρκος Φωνιαδάκης»
  2. Στην τοποθέτηση νέου τάπητα στο γήπεδο της Κοτσυφιανής
  3. Σε νέο δημοτικό γήπεδο στο Κάτω Χωριό
  4. Σε νέο παρκέ και στη διαγράμμιση του σχολικού κλειστού γυμναστήριου
  5. Σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις στο στάδιο «Πέτρος Βουζουνεράκης» και  στην προμήθεια και τοποθέτηση νέου φυσικού χλοοτάπητα και βελτιωτικών εδάφους
  6. Σε νέο Σε Γήπεδο 5×5 στην Παχειά Άμμο
  7. Σε νέο Γήπεδο Μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείου Μακρύ Γιαλού
  8. Σε νέο γήπεδο Μπάσκετ στην πλατεία του Κουτσουρά
  9. Στη συντήρηση των πυλώνων και στην τοποθέτηση νέων φωτιστικών LED στο γήπεδο του Κουτσουρά
  10. Στην τοποθέτηση νέων φωτιστικών LED στο γήπεδο της Κοτσυφιανής κ.α.

Παράλληλα, είμαστε από τους λίγους Δήμους όπου στους αθλητικούς χώρους η είσοδος τόσο για τους πολίτες όσο και για τους συλλόγους είναι εντελώς δωρεάν, κάτι που σε πολλούς άλλους Δήμους δεν είναι αυτονόητο. Επίσης, καλύπτουμε με χιλιάδες ευρώ το ενεργειακό κόστος, τη συντήρηση και την επισκευή τους δίχως να επιβαρύνουμε τους πολίτες και τους συλλόγους ούτε με ένα ευρώ.

Σεβόμαστε την άποψη των γυμναστών, αλλά σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε τους ισχυρισμούς τους, διότι δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας που να αναφέρεται σε μη καταλληλότητα του χώρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 23/03 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι σχολικοί αγώνες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναρωτιόμαστε πως γίνεται οι συγκεκριμένοι αθλητικοί χώροι  να είναι ακατάλληλοι όταν οι ίδιοι προπονούν καθημερινά σε αυτούς  δεκάδες παιδιά.  Δεν είναι τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός αυτό;

Εμείς στηρίζουμε την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε και να προβάλλουμε τα οφέλη ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, όπως φαίνεται  και από τη στήριξη όλων των αθλητικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν επαναπαυόμαστε, όμως. Επειδή πάγια τακτική μας είναι να επιδιώκουμε το καλύτερο για τον Δήμο διεκδικούμε ήδη με κατατεθειμένες προτάσεις  χρηματοδοτήσεις τόσο από το Υπουργείο Αθλητισμού, όσο και από την Περιφέρεια για τα παρακάτω:

  1. Την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στο Κεντρί
  2. Την τοποθέτηση νέου Ταρτάν στο παραλιακό γυμναστήριο και στο Βουζουνεράκειο στάδιο
  3. Την κατασκευή νέων γηπέδων τένις στον Κουτσουρά και στην Ιεράπετρα κ.α.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλα τα αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού κ.α., όπως κάναμε μέχρι τώρα, γιατί θέλουμε να εμφυσήσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαιτέρως στα μικρά παιδιά τις αξίες του αθλητισμού.

Η Δημοτική Παράταξη

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ