Κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας – Ποια η εικόνα με κρούσματα στα σχολεία

10:02 π.μ. - Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021
10:10 π.μ. - Δευ, 04/02/2021
Image: Κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας – Ποια η εικόνα με κρούσματα στα σχολεία

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης β/βαθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης στον Ηχώ 99,8

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας με τα παιδιά να θέτουν διάφορα αιτήματα στις διεκδικήσεις τους. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης β/βαθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Κατσαγκόλη Θανάση τα παιδιά ζητούν να τοποθετηθούν πυροσβεστήρες, air condition στις τάξεις όπου δεν υπάρχουν, στις τουαλέτες να μπουν καθρέπτες, να γίνεται χρήση μάσκας από όλους, να απομακρυνθούν κάποια μπάζα που υπάρχουν στο σχολείο κ.α.

Σχετικά με το εάν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς ο κ. Κατσαγκόλης είπε ότι είναι περιορισμένα και αυτές τις ημέρες δίνονται τα στοιχεία για να καλυφθούν. Αυτό αφορά σε Γυμνάσια και Λύκεια σε επίπεδο νομού. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, οι καταλήψεις είναι παράνομες. Εκτιμάμαι ότι μέσα από διάλογο μπορούν να βρεθούν λύσεις. Υπάρχουν καταλήψεις, σε επίπεδο νομού, που τα παιδιά παρακινούνται από εξωγενείς παράγοντες. Άλλες πάλι ξεκινούν από ολίγους μαθητές και όταν γίνεται ψηφοφορία το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Σχετικά με το εάν υπάρχει αναφορά για νέα κρούσματα ο κ. προϊστάμενος είπε ότι σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση προς τη διεύθυνση, υπάρχουν, από ένα κρούσμα στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, το Γυμνάσιο Κουτσουρά και 1 μαθητής και μια καθαρίστρια στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.