Καταιγιστικές εξελίξεις για τα λαθραία τσιγάρα που εντοπίστηκαν στην Κρήτη

9:37 π.μ. - Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
09:06 π.μ. - Δευ, 26/37/2017
Image: Καταιγιστικές εξελίξεις για τα λαθραία τσιγάρα που εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και στη δεύτερη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων που αφορά στο φορτηγό πλοίο «Golendri», το οποίο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης φορτωμένο με 1.557.200 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Οι έξι Ουκρανοί ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμά του οδηγούνται με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή στη φυλακή, ενώ την ίδια στιγμή πηγές από το τελωνείο Πειραιά αποκαλύπτουν για το φορτίο ότι, ενώ φαίνονται στις κούτες με τα λαθραία τσιγάρα μάρκες όπως Brooks, American House, Proto κ.ά., ο έλεγχος των κωδικών στα πακέτα δείχνει στις διωκτικές αρχές ότι σχεδόν όλα τα τσιγάρα είναι της ΣΕΚΑΠ. 
 
Επιπλέον, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά την επιχείρηση δείχνουν ξεκάθαρα την ύπαρξη κιβωτίων με τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ μέσα στο αμπάρι του «Golendri». Συγκεκριμένα, πρόκειται για τσιγάρα μάρκας Brooks. Τώρα, αυτό που πρέπει να ερευνηθεί, λένε οι ίδιες πηγές, είναι αν το εμπόρευμα φορτώθηκε στο Μαυροβούνιο ή εξαρχής από την Ξάνθη. 
 
Οσον αφορά στον υποτιθέμενο προορισμό του λαθραίου φορτίου, το λιμάνι του Τομπρούκ στη Λιβύη έχει μετατραπεί σε αληθινό πεδίο μάχης, με τις αντίπαλες ομάδες να συγκρούονται για τον έλεγχο της χώρας, ενώ ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών εκμεταλλεύονται το χάος και σπέρνουν τον τρόμο στην περιοχή. 
 
Ως εκ τούτου, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι ελληνικές αρχές δεν θα μπορούσαν ποτέ να διασταυρώσουν μέσα σε αυτό το χάος αν υπήρχε πραγματικός αποδέκτης του φορτίου. 
 
Μάλιστα το γεγονός ότι μόλις το καράβι εισήλθε στα ελληνικά ύδατα το περίμεναν νταλίκες, οι οδηγοί των οποίων ειδοποιήθηκαν εγκαίρως ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη, τη στιγμή μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια φόρτωσης των λαθραίων τσιγάρων από το φορτηγό πλοίο σε ταχύπλοο, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση λαθρεμπορίας.
 
 
 
Πηγή: ekriti.gr