Καταγραφή και ενημέρωση για τους εργάτες γης στην εσπερίδα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

11:23 π.μ. - Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022
11:10 π.μ. - Τετ, 12/23/2022
Image: Καταγραφή και ενημέρωση για τους εργάτες γης στην εσπερίδα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο γραμματέας του Συλλόγου Μιχάλης Βιαννιτάκης

Αναφορικά με την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την επόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την Μετάκληση Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) για εργασία, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης. Τόνισε για μια ακόμα φορά ότι το θέμα της έλλειψης εργατικών χεριών είναι πολύ σοβαρό και ως σύλλογος προσπαθούν να βρουν λύση αλλά και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα προσελκύσουν εργάτες γης. Πρόσθεσε ότι θα γίνει ενημέρωση για την διαδικασία καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό για την ερχόμενη προγραμματική περίοδο 2023-2024 σε όλο τον Νόμο Λασιθίου και όχι μόνο.

Επιπλέον θα καταγραφούν τα προβλήματα που απορρέουν σε όλες τις διαδικασίες μετακλήσεων ΠΤΧ, κυρίως εν όψει της τροποποίησης του Κώδικα Μετανάστευσης που αφορά το σύνολο των ενεργειών που σχετίζονται με την εισδοχή και εργασία ΠΤΧ στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη μια παραγωγός παραθέτοντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με αλλοδαπό εργάτη γης ο οποίος έφυγε από τη χώρα μας για τη χώρα του και για να επιστρέψει να εργαστεί, θα πρέπει να πληρώσει , εκτός των άλλων, 1200 ευρώ πρόστιμο γιατί ήταν παράνομα στη χώρα μας.

-

Η πρόσκληση σε εσπερίδα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την επόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την Μετάκληση Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) για εργασία σε ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ επαγγελματικό κλάδο στην Ελλάδα.

Είναι μια πολύ σημαντική εσπερίδα , καθώς καλεσμένοι για αυτήν την ενημέρωση είναι τα πλέον καταρτισμένα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Επίσης είναι σημαντικό γεγονός για την διαδικασία καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό για την ερχόμενη προγραμματική περίοδο 2023-2024 σε όλο τον Νόμο Λασιθίου και όχι μόνο.

Επιπλέον θα καταγραφούν τα προβλήματα που απορρέουν σε όλες τις διαδικασίες μετακλήσεων ΠΤΧ, κυρίως εν όψη της τροποποίησης του Κώδικα Μετανάστευσης που αφορά το σύνολο των ενεργειών που σχετίζονται με την εισδοχή και εργασία ΠΤΧ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση είναι ΑΝΟΙΧΤΉ σε όλους τους φορείς, εκπρόσωπους φορέων αλλά και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για την διαδικασία Μετάκλησης Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) στις επιχειρήσεις τους.

Να τονίσουμε ότι έχουν την δυνατότητα ΟΛΟΙ οι επαγγελματικοί κλάδοι να απασχολήσουν εργατικό προσωπικό ΠΤΧ αρκεί να καταγράφει έγκαιρα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κλάδους όπως: Ξενοδοχεία, Εστίαση, Οικοδομή, Τρόφιμα, Βιοτεχνία, Βιομηχανία, Αγροτο-Κτηνοτροφικό, Αλιείας, Τουρισμού (κ.α.) και οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας επιθυμεί να απασχολήσει ΠΤΧ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται άκρως απαραίτητη.

Με έλλειψη εργατικού δυναμικού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε κανέναν κλάδο.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Γαϊτάνης Ιωάννης                                                                     Βιαννιτάκης Μιχαήλ

hxonews