Καταγγελία των πολιτών για κλειστή πρόσβαση σε παραλία στην περιοχή των Αχλιών

12:58 μ.μ. - Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024
12:06 μ.μ. - Τετ, 26/58/2024
Image: Καταγγελία των πολιτών για κλειστή πρόσβαση σε παραλία στην περιοχή των Αχλιών

Παράνομες περιφράξεις και μπάρες εμποδίζουν την πρόσβαση στην όμορφη παραλία του Κακόσκαλου

Μετά από καταγγελία ακροατή μας για μπάρες σε μονοπάτι που οδηγεί στη θάλασσα στην περιοχή ανάμεσα στην Αγιά Φωτιά και τα Αχλιά και άρνηση του κυρίου που τις τοποθέτησε να τις απομακρύνει με την πρόφαση ότι έχει “πολιτικές πλάτες”, ο κ. Γιώργος, κάτοικος της περιοχής και επισκέπτης της συγκεκριμένης παραλίας επί 45 χρόνια, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα.

Όπως μας είπε ο κ. Γιώργος, το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, όταν κάποιος κύριος αγόρασε ένα κομμάτι γης στο συγκεκριμένο σημείο και έφτιαξε διαμερίσματα. Πέρυσι το καλοκαίρι, ο συγκεκριμένος κύριος τοποθέτησε μπάρες στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία απαγορεύοντας έτσι την πρόσβαση προς αυτήν και υποστηρίζοντας ότι η παραλία του ανήκει. Μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής ο εν λόγω κύριος αναγκάστηκε να επιτρέψει την πρόσβαση. Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, πέρα από τις μπάρες, τοποθέτησε και ένα δίχτυ ώστε να αποκλείσει εντελώς την πρόσβαση με αποτέλεσμα οικογένειες με μικρά παιδιά και μωρά να πρέπει να περάσουν όλα αυτά τα εμπόδια για να καταφέρουν να φτάσουν στην θάλασσα. Μετά από δεύτερη παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας, αναγκάστηκε να ανοίξει το μονοπάτι και είπε ότι θα αφήσει κενό ενός μέτρου. Τις επόμενες μέρες θα παρθεί απόφαση από το τοπικό συμβούλιο με αίτημα να αφεθεί χώρος 1,80 μέτρων όπως προβλέπει η νομοθεσία και να αφαιρεθεί τελείως η μπάρα από το μονοπάτι.

Ο κ. Γιώργος ανέφερε ότι αρμόδιος για αυτό το θέμα είναι ο Δήμος ο οποίος πρέπει να ενημερώσει το λιμενικό και την κτηματική υπηρεσία ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των κτισμάτων που υπάρχουν στην περιοχή και βρίσκονται πάνω στον αιγιαλό. Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών ώστε να παραμείνει το μονοπάτι ανοιχτό χειμώνα καλοκαίρι, μέρα και νύχτα χωρίς μπάρες.