Καταγγελία των υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Δημοτική Αρχή Σητείας

1:58 μ.μ. - Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019
01:08 μ.μ. - Κυρ, 04/58/2019
Image: Καταγγελία των υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Δημοτική Αρχή Σητείας

Γιατί δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη για τις καταστροφές από την πλημμύρα

Καταγγελούμε την Δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο του Δημ.Συμβ.Σητείας για το ότι δεν κάλεσαν και μάλιστα δεν ειδοποίησαν καν τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για την σημερινή(8-4-19) σύσκεψη φορέων και κατοίκων που επλήγησαν, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Σητείας. Παρόντες, όμως, ήταν ο Περιφέρειαρχης Κρήτης Σ.Αρναουτάκης, οι 4 υποψήφιοι Δήμαρχοι Σητείας, ο νυν Δήμαρχος Θ.Πατεράκης και οι Γ.Ζερβάκης,Ν.Καραμανωλάκης,Ν.Κουρουπάκης και εκπρόσωποι φορέων. 
-Γιατί δεν καλέστηκαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σητεία, Συμεωνίδης Σίμος, υποψήφιος δήμαρχος και Καράμπελα Σταυρούλα, νυν δημοτική σύμβουλος και υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος; 
-Γιατί όταν καλέσαμε στις 9.30 το πρωί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ.Δρακάκη, να τον ρωτήσουμε αν θα γίνει τέτοια σύσκεψη, μας απάντησε ότι θα γίνει αποκλειστικά και μόνο συνάντηση του περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο και περιοδεία στις πληγείσες περιοχές; 
Η απάντηση είναι απλή: Κάλεσαν όσους συμφωνούν μαζί τους, όσους δεν τους χαλάσουν τις φιέστες, όσους δεν αποκαλύψουν το παραμύθι που θα παιχτεί. 
Είστε απαράδεκτοι και υποκριτές κύριοι! το ενδιαφέρον σας και η ευαισθησία σας είναι ψέματα! δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως για την αντιπλημμυρική προστασία των κατοίκων του Δήμου μας και όλης της Κρήτης συνολικά! Δεν ήταν και δεν είναι στις προτεραιότητες σας έργα που σχεδιάζονται για την κάλυψη των λαικών αναγκών, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας!  Όσο και να θέλετε να θολώσετε τα νερά, ο λαός αργά ή γρήγορα-αλλά σίγουρα- θα σας γυρίσει οριστικά την πλάτη!
 
Επαναφέρουμε το πλαίσιο που δεν θέλατε να ακουστεί και δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΚΟ Σητείας του ΚΚΕ χθες 7 Απριλίου 2019:
1. Κήρυξη του Δήμου και των πληγέντων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
 
2. Άμεση και στο σύνολό τους καταγραφή των ζημιών, σε σπίτια, αγροικίες, επαγγελματικές στέγες, μικρές επιχειρήσεις, εμπορεύματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, στη φυτική και ζωική παραγωγή και στο κεφάλαιο και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).
 
3. Άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου και του ΒΟΑΚ και ασφαλής σύνδεση με όλα τα χωριά. Άμεση και ασφαλή αποκατάσταση της πρόσβασης, της ηλεκτροδότησης, των δικτύων ύδρευσης - άρδευσης και των τηλεπικοινωνιών των πληγέντων περιοχών. Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τη στέγαση, τη σίτιση και την ένδυση όσων έχουν ανάγκη. Εξασφάλιση στέγασης και ενίσχυσης πλημμυροπαθών, για όσο διαρκέσει η αποκατάσταση της οικίας τους.
 
4. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
 
5. Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και προστασίας με κατασκευή νέων, σύγχρονων τεχνικών έργων που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών, με ευθύνη του κράτους, για να μην επαναληφθούν τα ίδια.
 
 
 
Καράμπελα Σταυρούλα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Π.Κρήτης  
 
Συμεωνίδης Σίμος, υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Σητείας