Καταγγελία: Πήγα στα επείγοντα το τρίχρονο παιδί μου και δεν με δέχτηκαν

1:10 μ.μ. - Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022
01:03 μ.μ. - Πέμ, 03/10/2022
Image: Καταγγελία: Πήγα στα επείγοντα το τρίχρονο παιδί μου και δεν με δέχτηκαν

Αδιαφορία της παιδιάτρου;

Την πικρία και το παράπονό της εκφράζει μητέρα ενός μικρού παιδιού στην Ιεράπετρα όταν παιδίατρος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αρνήθηκε να εξετάσει το παιδάκι που είχε κάποιο πρόβλημα στο μάτι του, επικαλούμενη, η γιατρός, ότι έπρεπε να εξεταστεί από οφθαλμίατρο.

Όπως περιέγραψε η μητέρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 , χθες, παίρνοντας το παιδί της από τον παιδικό σταθμό, διαπίστωσε ότι είχε κοκκινίσει το μάτι του, άγνωστο από τι, αν πχ είχε χτυπήσει, είχε ερεθιστεί από κάτι, είχε μπει κάτι μέσα κλπ. Το μετέφερε λοιπόν αμέσως στο Νοσοκομείο. Στην είσοδο ερωτήθηκε εάν έχει υπάρξει επικοινωνία με την παιδίατρο ώστε να τους περιμένει και η απάντησή της ήταν αρνητική καθώς η πρώτη σκέψη της ήταν να πάει το παιδί της στο Νοσοκομείο και όχι να επικοινωνήσει πρώτα. Μετά από 10 λεπτά περίπου αναμονής της μετέφεραν ότι η παιδίατρος δεν θα κατέβει να εξετάσει το παιδί, καθώς σύμφωνα με την παιδίατρο το παιδί έχρηζε εξέτασης από οφθαλμίατρο. Αν και η μητέρα ζήτησε ξανά να κατέβει η παιδίατρος και έστω να εξετάσει το παιδί και η γιατρός να της πει η ίδια ότι το παιδί θέλει οφθαλμίατρο, πάλι η απάντηση ήταν αρνητική, ότι η παιδίατρος δεν κατεβαίνει.

«Δεν είναι καταγγελία, είναι παράπονο. Πώς μπορεί ένας γιατρός να μην κατέβει να δει ένα παιδί τριών χρονών, για τις πρώτες βοήθειες;», είπε η μητέρα.