Καταγγελία - παραίτηση της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου

11:56 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022
11:01 π.μ. - Τρί, 11/56/2022
Image: Καταγγελία - παραίτηση της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου

Ποιοι οι λόγοι της παραίτησης

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Μένοντας πιστοί στις δημοκρατικές αρχές και αξίες που διέπουν τον κλάδο μας, οφείλουμε να καταγγείλουμε τις πραξικοπηματικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους δύο μήνες στον συνδικαλιστικό χώρο της ΕΛΜΕ Λασιθίου.

Καταγγέλλουμε την χυδαία επίθεση στο πρόσωπο του πρώην Προέδρου της ΕΛΜΕ Λασιθίου κ. Θεόδωρου Μανουσάκη ,εκλεγμένου με την πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΑΚΕ, για αλλοίωση των πρακτικών της συνεδρίασης που αφορούσε στην ίδρυση του ΣΕΚ Νεάπολης, αφήγημα που τελικώς κατέπεσε, αλλά οδήγησε για λόγους ευθιξίας τον κ. Μανουσάκη σε παραίτηση.

Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη διεξαγωγή συνεδρίασης στην Τουρλωτή και όχι στην έδρα του Νομού, όπου και οφείλει να συνεδριάζει η ΕΛΜΕ για την ανάδειξη νέου προεδρείου.

Καταγγέλλουμε τον πραξικοπηματικά μεθοδευμένο αποκλεισμό από το προεδρείο της πλειοψηφούσας παράταξης της ΔΑΚΕ με 52% από τις αριστερές δυνάμεις Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας-Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών-ΣΥΝΕΚ και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης εκπαιδευτικών-ΠΑΜΕ. Το αφήγημα του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς κατέπεσε. Στόχος ήταν και είναι η καταστρατήγηση των δημοκρατικών διεργασιών και η αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Τέλος καταγγέλλουμε την παράνομη διεξαγωγή συνεδρίασης χωρίς να ενημερωθούν νομίμως τα μέλη του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λασιθίου που εκπροσωπούν την ΔΑΚΕ, όπως ορίζουν οι διατάξεις για την σύγκληση των διοικητικών συμβουλίων. Η παράνομη συνεδρίαση διεξήχθη στις 30/12/2021 με σκοπό να ορίσει εκ νέου ημερομηνία για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 27/1/2022.

Η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Λασιθίου δεν προτίθεται να ακολουθήσει στην συνδικαλιστική εκτροπή των αριστερών παρατάξεων και σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσει τις αντιδημοκρατικές, πραξικοπηματικές και σταλινικές μεθόδους διαχείρισης του συνδικαλιστικού εκπαιδευτικού κλάδου.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

Για όλους τους παραπάνω λόγους , οι οποίοι δεν αρμόζουν στις αρχές που η παράταξη μας εκφράζει και πρεσβεύει, με αίσθημα ευθύνης, η ΔΑΚΕ ανακοινώνει την αποχώρηση των εκλεγμένων εκπροσώπων της από το νυν Δ.Σ.. της ΕΛΜΕ Λασιθίου.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ Λασιθίου

Διαλυνάς Εμμανουήλ , Κούτρας Πασχάλης, Τζαράκης Φιλοκτήτης