Καταγγελία Μ. Σπυριδάκη για ακραία ταλαιπωρία ασφαλισμένης από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

12:05 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024
12:07 μ.μ. - Τετ, 10/05/2024
Image: Καταγγελία Μ. Σπυριδάκη για ακραία ταλαιπωρία ασφαλισμένης από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Ακόμη και μετά θάνατον η οικογένειά της δεν μπορεί να βγάλει άκρη με την σύνταξη της αποθανούσας - Έχει χαθεί ο φάκελος

Ο κ. Μιχάλης Σπυριδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 ώστε να αναδείξει ένα πρόβλημα γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε ένα οικείο του πρόσωπο αλλά και την αδικία που αντιμετωπίζουν καθημερινά άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Πριν από τέσσερα χρόνια, το συγκεκριμένο άτομο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας είχε κάνει αίτηση για συνταξιοδότηση. Μετά από δύο χρόνια η αίτηση εγκρίθηκε ωστόσο το άτομο είχε φύγει από τη ζωή. Από τότε έχουν περάσει δύο χρόνια και τα παιδιά του συγκεκριμένου προσώπου προσπαθούν ακόμα και σήμερα να βρουν το φάκελο του αγαπημένου τους. Μετά από κινήσεις που έκαναν ώστε να ενημερωθούν για τον φάκελο διαπίστωσαν ότι ο φάκελος, σύμφωνα με το ΙΚΑ, έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται. Προχθές ενημερώθηκαν από κάποιον υπάλληλο ότι το αίτημα συνταξιοδότησης απορρίφθηκε τον Απρίλιο. Οι συγγενείς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν ούτε που βρίσκεται ο φάκελος ούτε γιατί απορρίφθηκε η αίτηση. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε κληθεί δύο μέρες πριν πεθάνει ώστε να περάσει από υγειονομική επιτροπή για να αποδείξει ότι έχει δικαίωμα να πάρει σύνταξη παρ’ όλο που ο φάκελος που είχε καταθέσει είχε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ο κ. Σπυριδάκης ήταν εργοδότης του συγκεκριμένου προσώπου άρα και ο άνθρωπος που πλήρωνε το ΙΚΑ και απορεί εάν αυτά τα χρήματα των 35 χρόνων εργασίας θα αποδοθούν με κάποιο τρόπο.

Όπως είπε ο κ. Σπυριδάκης, το Ελληνικό Κράτος κάνει τα πάντα ώστε να οργανώσει τον μηχανισμό είσπραξης χρημάτων και δεν κάνει τίποτα ώστε να αποδοθούν τα χρήματα που δικαιούται ο κάθε πολίτης. Ο λόγος λοιπόν που έδωσε αυτή την συνέντευξη είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά άνθρωποι σε αντίστοιχες θέσεις, με προβλήματα υγείας οι οποίοι φτάνουν στο τέλος της ζωή τους και αισθάνονται βάρος για τους οικείους τους. Ο κάθε φάκελος είναι ένας άνθρωπος και είναι ντροπή και έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό τους να μην δίνεται η ανάλογη προσοχή.

* εξωτερική φωτογραφία αρχείου