Καταγγελία γονέων για προχειρότητα και αδιαφορία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο πρόβλημα υγείας του 8χρονου παιδιού τους

11:51 π.μ. - Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Τετ, 19/51/2023
Image: Καταγγελία γονέων για προχειρότητα και αδιαφορία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο πρόβλημα υγείας του 8χρονου παιδιού τους

Τι περιγράφουν συγκλονισμένοι οι γονείς, στον Ηχώ 99,8

Ώρες αγωνίες έζησαν οι γονείς ενός 8χρονου από την Ιεράπετρα όταν το παιδί, τους παραπονέθηκε για έντονους πόνους και χρειάστηκε να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου εκεί, όπως υποστηρίζουν, άρχισε ένας άλλος Γολγοθάς.

Όπως περιγράφουν, όλα ξεκίνησαν τη Μεγάλη Τρίτη, όταν το παιδί ένιωσε αδιαθεσία και έντονους πόνους κοντά στην κοιλιακή χώρα. Μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από παιδίατρο η οποία έκρινε ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί το Ηράκλειο. Μετά από μισή ώρα περίπου, το παιδί εξετάστηκε και από χειρουργό στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Έγιναν εξετάσεις, αιματολογικές και ακτινογραφία. Κατόπιν και μετά από ένα μισάωρο περίπου, ήρθε ασθενοφόρο, το παιδί μπήκε στο ασθενοφόρο, το οποίο όμως για κάποιο λόγο δεν αναχωρούσε. Τελικά διασώστης τους ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η μεταφορά με το ασθενοφόρο. Τους είπαν μάλιστα «από μέσα από το Νοσοκομείο» να πάρουν το παιδί με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο και να το πάνε στο Ηράκλειο. Απεγνωσμένοι, πήραν πράγματι το παιδί και το μετέφεραν με το όχημά τους στο Ηράκλειο όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο.

Το Μεγάλο Σάββατο, το παιδί έπαθε πάλι κρίση με τα ίδια συμπτώματα. Ξαναπήγαν το παιδί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Έτυχε να είναι ο ίδιος γιατρός, χειρουργός και η ειδικευόμενη γιατρός που το είχαν εξετάσει την προηγούμενη φορά. Εξετάστηκε και από τον εφημερεύον παιδίατρο. Τους είπαν ότι το περιστατικό είναι θέμα χειρουργού. Κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Ηράκλειο. Ήρθαν μάλιστα σε αντιπαράθεση με τον γιατρό, γιατί θεωρούσε ότι δεν κινδύνευε η ζωή του παιδιού και δεν χρήζει μεταφοράς με ασθενοφόρο. Ως γονείς κάλεσαν την αστυνομία. Στο μεταξύ ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι ασθενοφόρο είναι έτοιμο για τη μεταφορά. Τελικά ξεκίνησε το ασθενοφόρο, αλλά το παιδί στη διαδρομή παραπονέθηκε για μούδιασμα στα πόδια. Ο διασώστης του ασθενοφόρου έκρινε ότι έπρεπε να γίνει στάση στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπως και έγινε.

Το παιδί εξετάστηκε από γιατρούς και κρίθηκε η μεταφορά στο Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο έγινε σειρά εξετάσεων, του δόθηκε αγωγή στην παιδοχειρουργική, νοσηλεύτηκε ξανά και πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα του Πάσχα, περιέγραψαν οι γονείς.

Ακούστε εδώ τα όσα περιέγραψαν στον Ηχώ 99,8