Καταγγελία για παράνομη μονάδα κομποστοποίησης στη Βαϊνιά

10:23 π.μ. - Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020
10:10 π.μ. - Πέμ, 08/23/2020
Image: Καταγγελία για παράνομη μονάδα κομποστοποίησης στη Βαϊνιά

Τι καταγγέλλει ο Α. Πλεξουσάκης - Τι απαντά η αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη

Σε μια δύσκολη περίοδο όπου οι παραγωγοί προσπαθούν να επιβιώσουν μετά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με τις καλλιέργειες να απειλούνται από ιώσεις, παραγωγοί στην περιοχή της Βαϊνιάς στην Ιεράπετρα έχουν να αντιμετωπίσουν και… τον γείτονά τούς.

hxonews
hxonews
hxonews

-

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αντώνης Πλεξουσάκης το θερμοκήπιό του βρίσκεται στη Βαινιά. Δίπλα καλλιεργεί παραγωγός ο οποίος κάνει διαχείριση κομποστοποίησης. Το θέμα είναι ότι στον χώρο που ο γείτονας διαχειρίζεται τα φυτικά υπολείμματα δεν τηρείται καμία προδιαγραφή. Έχει γίνει κατασκευή μιας υποτυπώδους εγκατάστασης με κλίση στο τσιμέντο για να τρέχουν τα ζουμιά που προκύπτουν από την κομποστοποίηση. Επίσης δεν έχει γίνει καμία περίφραξη. Κατά την κομποστοποίηση μαζεύει όχι μόνο τα δικά του φυτικά υπολείμματα αλλά και άλλων παραγωγών. Από την όλη αυτή κατάσταση δημιουργείται εστία μικροβιακής μόλυνσης.

hxonews
hxonews
hxonews

-

Επιπλέον,  κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα υδρονέφωση χρησιμοποιώντας βοθρολύματα . Τίθεται λοιπόν και θέμα υγειονομικής βόμβας. Μάλιστα ο κ. Πλεξουσάκης έκανε καταγγελία στη δημοτική αστυνομία στις 24 Σεπτεμβρίου ωστόσο δεν έχει βρεθεί κάποια λύση. Επίσης, έχει έρθει σε επαφή και έχει ενημερώσει την αντιδήμαρχο κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, η οποία ωστόσο από πλευράς της υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το θέμα.  Ως υπηρεσία καθαριότητας δεν είναι ενήμερη, δεσμεύτηκε όμως κατόπιν επικοινωνίας και με τη Δημοτική Αστυνομία να εξετάσει το θέμα.