Καταγγελία για βία από αστυνομικούς σε έρευνα στις φυλακές Νεαπόλεως

12:43 μ.μ. - Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
12:06 μ.μ. - Τρί, 22/43/2021
Image: Καταγγελία για βία από αστυνομικούς σε έρευνα στις φυλακές Νεαπόλεως

Άσκοπη βία σε βάρος κρατουμένων στις φυλακές Νεαπόλεως στο Λασίθι κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας της ΕΛΑΣ σε κελιά, καταγγέλλουν συγγενείς κρατουμένων του σωφρονιστικού καταστήματος

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «cretalive.gr», το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σωφρονιστικό κατάστημα για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί φέρονται να άσκησαν βία στους κρατούμενους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ορισμένων, ενώ ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κακώσεις που προκλήθηκαν, σύμφωνα με την καταγγελία, από κράνος.

Οι συγγενείς μετέφεραν την διαμαρτυρία των κρατουμένων οι οποίοι όπως είπαν, τους χρέωσαν πράγματα που δεν αξίζουν ποινικές διώξεις, όπως ένα καλαμάκι από σουβλάκι που χρεώθηκε σαν όπλο και μπουκάλια από τσάι υπηρεσίας τα οποία χρεώθηκαν σαν κρασί.

«Μπήκαν φυλακή και κρατούνται μακριά από της οικογένειές τους γιατί έτσι ορίζει ο νόμος σε παραπτώματα. Αλλά κάνεις δεν δίνει το οκ στους ίδιους τους αστυνομικούς που είναι εκεί για να τους φυλάνε να ασκούν βία», αναφέρεται στην καταγγελία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας η ΕΛΑΣ εντόπισε:

14 αυτοσχέδια μαχαίρια,

5 αυτοσχέδιες μεταλλικές ράβδοι,

2 κινητά τηλέφωνα,

φορτιστής κινητού τηλεφώνου,

3 μπουκάλια κρασί,

23 δισκία διαφόρων χρωμάτων, αγνώστων ουσιών και

50 ευρώ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά κατά την έρευνα.

Η ανακοίνωση-καταγγελία των συγγενών κρατουμένων:

«Χθες το βράδυ (Σάββατο 19/06) γύρω στις 9.30 φύλακες μπήκαν στο μέρος όπου κοιμούνται οι κρατούμενοι των φυλακών στην Νεάπολη και άσκησαν βία στους κρατούμενους.

Οι κρατούμενοι λοιπόν κάνουν διαμαρτυρία για βία άνευ λόγων. Χρεώνουν πράγματα που δεν αξίζουν ποινικές διώξεις, όπως: καλαμάκι από σουβλάκι χρεώνεται σαν όπλο και τσάι υπηρεσίας σαν κρασί. Ένας εκ των τραυματισμένων κρατουμένων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κακώσεις που προκλήθηκαν από κράνος.

Για τους φύλακες οι κρατούμενοι ίσως δεν είναι τίποτα. Για εμάς είναι η οικογένεια μας. Μπήκαν φυλακή και κρατούνται μακριά από της οικογένειές τους γιατί έτσι ορίζει ο νόμος σε παραπτώματα. Αλλά κάνεις δεν δίνει το οκ στους ίδιους τους αστυνομικούς που είναι εκεί για να τους φυλάνε να ασκούν βία. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα».

efsyn.gr