Καταδίκη Πάσσαρη: 45 χρόνια για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών

3:49 μ.μ. - Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
03:12 μ.μ. - Τετ, 11/49/2019
Image: Καταδίκη Πάσσαρη: 45 χρόνια για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών

Σε ποινή κάθειρξης 45 ετών για απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο Κώστας Πάσσαρης

Ο διαβόητος κακοποιός, κρατούμενος σε φυλακές της Ρουμανίας, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη το 2000 αλλά και για πέντε ληστείες.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον διαβόητο κακοποιό για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Αμερικής το 2000.

Μάλιστα, το δικαστήριο τον απάλλαξε λόγω παραγραφής από το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, το οποίο επίσης αντιμετώπιζε.

Το συγκεκριμένο αδίκημα υπέπεσε σε παραγραφή, καθώς η κλοπή αφορούσε σε λεία μικρότερη των 120.000 ευρώ και με το νέο Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Ωστόσο, οι ποινικές εκκρεμότητες του Κώστα Πάσσαρη με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν τελειώνουν εδώ, καθώς αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει στο Εφετείο η δίκη του για τις τέσσερις δολοφονίες που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει.

Μεταξύ αυτών είναι και οι δολοφονίες των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001.

Σε πρώτο βαθμό ο διαβόητος κακοποιός είχε καταδικασθεί για τις ανθρωποκτονίες αυτές σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη.

cnn.gr