Καρχιμάκης: «Κατασκευασμένη από υπόδικους υπόθεση»

7:15 π.μ. - Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016
07:07 π.μ. - Κυρ, 10/15/2016
Image: Καρχιμάκης: «Κατασκευασμένη από υπόδικους υπόθεση»

Με μια αιχμηρή και μακροσκελή ανακοίνωση, απαντά ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση, να είναι ο ηθικός αυτουργός σε κατ’ εξακολούθηση παραβίαση μυστικών της πολιτείας από δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ.

Ο πρώην βουλευτής σημειώνει ότι πρόκειται για κατασκευασμένη από υπόδικους υπόθεση επανέρχεται με πρόταση Εισαγγελέα, η οποία και ποινικοποιεί την κοινοβουλευτική λειτουργία. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι ουδέποτε βρέθηκαν από  την έρευνα του ανακριτή έγγραφα της ΕΥΠ στην κατοχή του και ότι συγκεκριμένοι κύκλοι «εδώ και καιρό προαναγγέλουν αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών οργάνων». 
 
Στην ανακοίνωσή του, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει μεταξύ άλλων: 
 
«Για μια ακόμη φορά επανέρχεται μια στημένη υπόθεση ,που κατασκευάστηκε από σκοτεινούς ανθρώπους που βαρύνονται με κακουργηματικές ενέργειες και πράξεις ,γεγονός που δεν ελήφθη από κανένα σχεδόν αρμόδιο υπόψη. Μια στημένη υπόθεση που κατά τους καταγγέλοντες επαγγελματίες υπόδικους, συκοφάντες και πλαστογράφους, συντελέστηκε το 2005 αλλά κατά παράδοξο τρόπο καταγγέλθηκε το 2013.
 
Γιατί  άραγε?
 
Γιατί  αφού δήθεν γνώριζαν τι συμβαίνει δεν το κατάγγειλαν μέχρι το 2009 αλλά το θυμήθηκαν το 2013;
 
Μια στημένη και κατασκευασμένη υπόθεση που εδώ και πολύ καιρό κάποιοι εξωδικαστικοί  που την κατασκεύασαν και πολιτικοί κύκλοι προανήγγειλαν την εισαγγελική της έκβαση, σαν να δομούσαν και συνέτασσαν αυτοί το κατηγορητήριο .
 
Είναι φανερό ότι εξυφαίνεται μέσα από μία στημένη και κατασκευασμένη υπόθεση, μία ανήθικη και ανυπόστατη πολιτική δίωξη.
 
Η πρόταση της κας  Εισαγγελέως δεν έχει καμία νόμιμη βάση.
 
Καταλήγει στο συμπέρασμα ύπαρξης ενδείξεων ενοχής την στιγμή που όπως η ίδια Εισαγγελέας συνομολογεί στην πρότασή της, ουδέποτε ανευρέθηκε το παραμικρό στοιχείο που να αποτελεί έστω ένδειξη πόσο  δε μάλλον απόδειξη των καταγγελλομένων από  επαγγελματίες υπόδικους και εκφραστές κυκλωμάτων πλαστογραφίας  , κατασκευής πλαστών στοιχείων και εκβιασμών ,και άλλων κακουργηματικών πράξεων, όπως έχει αποδειχθεί αλλά  και διαρροής απόρρητων στοιχείων εθνικού ενδιαφέροντος από την υπηρεσία τους ,που οδήγησαν στην οριστική απόλυση του από  την εργασία τους.
 
Τόσο ,λοιπόν, η αντικειμενική όσο και η υποκειμενική υπόσταση του αποδιδόμενου στημένου και φανταστικού εγκλήματος δεν πληρούνται ούτε κατ' ελάχιστον».

kathimerini.gr