Καρναβάλι και Κυνήγι Θησαυρού και φέτος στην Ιεράπετρα

1:06 μ.μ. - Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023
01:01 μ.μ. - Τετ, 11/06/2023
Image: Καρναβάλι και Κυνήγι Θησαυρού  και φέτος στην Ιεράπετρα

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Δήμου Ιεράπετρας Μαρία Σακαδάκη

Καρναβάλι και φέτος στην Ιεράπετρα μετά από δυο χρόνια μη πραγματοποίησής του λόγω της πανδημίας. Η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Δήμου Ιεράπετρας Μαρία Σακαδάκη δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι πρόθεση τους είναι να γίνει το καρναβάλι αλλά και το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού θεσμοί που έχουν αγαπηθεί από τους πολίτες της Ιεράπετρας και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Ευελπιστούν και οι υγειονομικές συνθήκες να το επιτρέψουν. Οι πρώτες επαφές πάντως έχουν ήδη γίνει και επίκειται συνάντηση με τον Νέο πολιτιστικό σύλλογο και το Σωματείο καφέ εστίασης για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες , όπως και οι δυνατότητες υλοποίησης παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους και φορείς.

Η κα Σακαδάκη αναφέρθηκε και στα σχόλια που έχουν ακουστεί για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και την έλλειψη στολισμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι με τις δυνατότητες που υπήρχαν , έγινε ό,τι το καλύτερο δεδομένων και των έργων που είναι σε εξέλιξη μέσα στην πόλη οπότε υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες ως προς τον στολισμό.

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με τη συμμετοχή των Χορωδιών, της Φιλαρμονικής, τοπικών σχημάτων και συλλόγων. Επίσης στήθηκε το χριστουγεννιάτικο χωριό που έδωσε, σε συνεργασία με συλλόγους που δραστηριοποιήθηκαν στα σπιτάκια, μια άλλη εορταστική νότα στο κέντρο της πόλης.

-

Αναλυτικά το δελτίο τύπου από την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας:

ΠΡΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης ήρθε και πέρασε, αφήνοντάς μας να σκεφτούμε το νόημά της.

Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν με βαρύγδουπες εκφράσεις και τίτλους να υποβαθμίζουν και να δυσφημούν την πόλη μας.

Η πόλη και στολισμένη ήταν και επισκέπτες είχε, και ο κόσμος κυκλοφόρησε και τα παιδιά έπαιξαν.

Αυτή τη στιγμή σε όλο τον Δήμο και ιδιαίτερα στην πόλη εκτελούνται έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν πολλαπλασιαστεί και οι εργασίες εκτελούνται ακόμα. Φωτισμός, πεζόδρομοι, πράσινο δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική τους μορφή.

Παρ΄ όλα αυτά οι πλατείες είχαν και φώτα και μουσική και οι δημότες έκαναν τα ψώνια τους σε ευχάριστη κι εορταστική ατμόσφαιρα. Η τελετή της φωταγώγησης του δέντρου, μια γιορτή για την πόλη ,γέμισε με κόσμο και ιδιαίτερα με νεολαία τη νέα πλατεία μας.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α στο μικρό  χριστουγεννιάτικο χωριό απ’ τις Δομές μας και σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης μας, όπως με την Ιερά Μητρόπολη και τους πολιτιστικούς συλλόγους, έγιναν κανονικά και με επιτυχία.

Δεκάδες παιδιά καθημερινά έπαιζαν και χάρηκαν την νέα πλατεία με ασφάλεια μαζί με τους γονείς τους ,αλλά και χωρίς αυτούς. Μέλημά μας καμιά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα της πόλης μας να μην νοιώσει παραμελημένη και ξεχασμένη.

Μικρά (βρεφονηπιακοί σταθμοί) και μεγάλα παιδιά (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ ) πήραν και έδωσαν αγάπη , έμαθαν τι σημαίνει αλληλεγύη και πρόσφεραν βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Σεβόμενοι πάντα το υπαλληλικό μας προσωπικό, το περιβάλλον, χωρίς την υποστήριξη χορηγών αλλά συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, όπως οφείλουμε, πράξαμε και πορευθήκαμε και αυτή τη φορά.

Με εκτίμηση

Σακαδάκη Μαρία

Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ