"Καράβι Pass": Η κυβέρνηση εξετάζει τώρα παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

4:19 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023
04:07 μ.μ. - Δευ, 10/19/2023
Image: "Καράβι Pass": Η κυβέρνηση εξετάζει τώρα παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Έρχεται “Καράβι Pass”; Στην καρδιά του καλοκαιριού, το Μαξίμου συζητά μέτρα για το αυξημένο κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς οι τιμές παραμένουν “φωτιά”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής παρέμβασης για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που έχουν πάρει και εφέτος “φωτιά”, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο briefing.

Ειδικότερα ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει μέτρα, καθώς αν και οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένει εξωφρενικά υψηλό ιδίως στις Κυκλάδες, ο κ. Μαρινάκης καταρχήν δήλωσε ότι: “Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του”, επικαλούμενος τις παρεμβάσεις που έγιναν στην ενέργεια και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα.

Και πρόσθεσε αφήνοντας σαφώς ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα: “Παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση”.

Σύμφωνα με πηγές του ακτοπλοϊκού κλάδου, υπάρχουν δυνατότητες μείωσης του κόστους με αξιοποιίηση των πολιτικών προσφορών των εταιρειών ή επιλογής φθνότεραν ναύλων όπως πχ στα πρωινά δρομολόγια για Κρήτη.

Επίσης αναφέρονται και τα προγράμματα πιστότητας όπου δίνεται η δυνατότητα για εκπτώσεις κλπ. Ούτως ή άλλως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, απαιτείται μια συνολική συζήτηση για το ζήτημα.

Στο μεταξύ, σύσκεψη με αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, θα γίνει την Τρίτη 11/07 στις 16:00 στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας με στόχο "να εξεταστεί το τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια".

Πηγή : News 24/7