Κανονικά θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις με ή χωρίς αριθμό ταυτότητας ακινήτου (ΑΤΑΚ)

9:17 π.μ. - Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018
09:03 π.μ. - Δευ, 26/17/2018
Image: Κανονικά θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις με ή χωρίς αριθμό ταυτότητας ακινήτου (ΑΤΑΚ)

Ανέκρουσεν πρύμναν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο θέμα της υποχρεωτικής αναγραφής του αριθμού ταυτότητας ακινήτου

Ανέκρουσεν πρύμναν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο θέμα της υποχρεωτικής αναγραφής του αριθμού ταυτότητας ακινήτου (ΑΤΑΚ) των αγροτεμαχίων στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2018 και ανακαλεί την σχετική απόφαση μέχρι νεωτέρας.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας που κινδύνευαν να χάσουν τα χρήματα της επιδότησης η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να μετάθεσει το μέτρο.
Η απόφαση για την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ είχε ληφθεί μετά από σύσταση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλών εικονικών μισθώσεων του ιδίου αγροτεμαχίου, όπως είχε ανακοινώσει τότε το Υπουργείο.
Σήμερα, λίγες μέρες αργότερα, το Υπουργείο διαπιστώνει ότι το σύστημα δεν προχωρεί και συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε τα εξής:
«Από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της σχετικής οδηγίας προέκυψαν προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις μισθωμένων αγροτεμαχίων.
Για αυτό αποφασίσαμε:
α) Να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά είτε έχουν είτε δεν έχουν ΑΤΑΚ μέχρι 15/5/2018.
β) Όλα τα ιδιόκτητα ή μισθωμένα αγροτεμάχια που έχουν ΑΤΑΚ και υποχρεούνται να τον δηλώσουν μέχρι 15/5/2018 θα πληρωθούν κανονικά.
γ) Όσα μισθωμένα ακίνητα δεν έχουν ΑΤΑΚ θα πληρωθούν και αυτά κανονικά τα δικαιώματά τους με την υποχρέωση να προσκομίσουν τον ΑΤΑΚ μέχρι την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ της επόμενης χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσκομίσουν συμβόλαιο μίσθωσης τετραετούς διάρκειας.
Αναλυτικότερες πληροφορίες θα δοθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», καταλήγει ο κ. Αποστόλου.
 
 
ekriti.gr