Κανένα ίχνος από τους 4 αγνοούμενους – Ελήφθη δείγμα από τον 25χρονο που κρατείται

10:27 π.μ. - Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
10:07 π.μ. - Δευ, 13/27/2020
Image: Κανένα ίχνος από τους 4 αγνοούμενους – Ελήφθη δείγμα από τον 25χρονο που κρατείται

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα ανοιχτά της Κισσάμου

Άκαρπες παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα οι έρευνες των λιμενικών Αρχών - και όχι μόνο - για τον εντοπισμό τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίοι φέρονται να βρέθηκαν στη θάλασσα, στ’ ανοικτά της Κρήτης, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με ένα ακόμη άτομο αναποδογύρισε το περασμένο Σάββατο και πιθανώς βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες σε θάλασσα και στεριά με τη συνδρομή σκαφών του λιμενικού σώματος, δυο ιδιωτικών σκαφών και περιπολικών οχημάτων που ελέγχουν την ακτογραμμή. Ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Την ίδια ώρα στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, κρατείται ο 25χρονος Αλγερινός που φέρεται να είναι ο μοναδικός διασωθείς . Αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους λιμενικούς για το συμβάν και πλέον κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση των Χανίων, αφού όπως αποδείχτηκε στερείται των απαιτούμενων εγγράφων και θα οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Επίσης όπως έγινε γνωστό και βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω covid 19 ,ελήφθη δείγμα αίματος από τον 25χρονο αλλοδαπό που πάλευε για ώρες με τα κύματα και τελικά περισυνελλέγει σώος και αβλαβής.

Το συμβάν έλαβε χώρα προχθές το μεσημέρι, την ώρα που η λέμβος βρισκόταν στ’ ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών του νησιού. Όπως φέρεται να ανέφερε στις ελληνικές Αρχές, το μοναδικό άτομο το οποίο φέρεται να διασώθηκε - μέχρι χθες - από την ανατροπή της βάρκας, η λέμβος ξεκίνησε το ταξίδι της από την Τυνησία και είχε προορισμό την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, η διάσωση του νεαρού μετανάστη έλαβε χώρα προχθές Σάββατο το βράδυ: Πρόκειται για 25χρονο άνδρα, ο οποίος, αφού πάλευε για αρκετές ώρες με τα κύματα, περισυλλέχθηκε από φορτηγό πλοίο στ’ ανοικτά του ακρωτηρίου Σπάθα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης του Λιμενικού Σώματος κ. Σπύρος Πασσάκος, πρόκειται για Αλγερινό άνδρα, ο οποίος διασώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από φορτηγό πλοίο που έπλεε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος ο διασωθείς στους λιμενικούς, στην ίδια βάρκα επέβαιναν μαζί του άλλοι τέσσερις μετανάστες. Πρόκειται για τρεις Τυνήσιους κι έναν Λίβυο , ηλικίας 22-30 ετών. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο τον διασωθέντα, η λέμβος αναποδογύρισε γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Για τις επόμενες ώρες, ο 25χρονος αλλοδαπός βρισκόταν στη θάλασσα, παλεύοντας με τα κύματα.

Ο νεαρός από την Αλγερία, αφού περισυλλέχθηκε από περιπλέον φορτηγό πλοίο, παραλήφθηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Κολυμπαρίου Χανίων.

Ανακοίνωση Λιμενικού

«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες (σ.σ. προχθές) το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή “Άκρα Σπάθας”, βορειοδυτικά ν. Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή έσπευσε αρχικά το Φ/Γ πλοίο “Pacific M”, σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον ανωτέρω άνθρωπο από τη θάλασσα, και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον διασωθέντα και τον μετέφερε στον λιμένα Κολυμβαρίου Κρήτης, όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να διακομισθεί στο Γ.Ν. ν. Χανίων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το Λιμενικό Σώμα.

Πάλευε για ώρες με τα κύματα

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο 25χρονος αλλοδαπός διακομίστηκε από το Κολυμπάρι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός είχε εμφανή συμπτώματα υποθερμίας, γεγονός το οποίο δικαιολογείται - σύμφωνα με τους γιατρούς - εξαιτίας της πολύωρης παραμονής του στη θάλασσα.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά για τον νεαρό άνδρα: Σύμφωνα με το neakriti.gr, η υγεία του δεν κινδύνευσε και χθες Κυριακή το πρωί πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Χανίων. Επισημαίνεται ότι, αφού βγήκε από το νοσοκομείο, ο νεαρός άνδρας μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος στερείτο των απαιτούμενων εγγράφων.

«Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα 25 ετών, ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόταν σε λέμβο, με άλλους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, η οποία ανετράπη και πιθανώς βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των υπόλοιπων επιβαινόντων της λέμβου με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών και παραπλεόντων σκαφών, περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού από ξηράς. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το Λιμενικό.

neakriti.gr