"Καμίνι" από σήμερα η χώρα - Έως και 45 θα φτάσει η θερμοκρασία

9:29 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023
09:07 π.μ. - Παρ, 21/29/2023
Image: "Καμίνι" από σήμερα η χώρα - Έως και 45 θα φτάσει η θερμοκρασία

Mικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται να υπάρξει από τη Δευτέρα

Ασφυκτικές συνθήκες φέρνει σε ολόκληρη τη χώρα το νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή, οπότε τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 45 βαθμούς, ενώ μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως λόγω της ακραίας ζέστης, το Υπουργείο Εσωτερικών με νεότερη ανακοίνωσή γνωστοποίησε πως τίθενται ξανά σε ισχύ τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που αφορούν την προστασία τους και την αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησής τους.

Ο καιρός με μια ματιά

  1. Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός
  2. Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στους 41 με 43 βαθμούς και τοπικά 44 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο τοπικά ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου.
  3. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 4 με 5 μποφόρ με γενικότερη ενίσχυση Κυριακή προς Δευτέρα

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

hxonews

Σήμερα Παρασκευή γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 38 με 40 και κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-07-2023

hxonews

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-07-2023

hxonews

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-07-2023

hxonews

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 2 ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΥΣΩΝΑ