Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά από 5-12 ετών από το Δήμο Ιεράπετρας

9:14 π.μ. - Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Τρί, 18/14/2024
Image: Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά από 5-12 ετών από το Δήμο Ιεράπετρας

Καλοκαιρινές δράσεις παραγωγικής ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του 1ου Δημοτικού στο θερινό ΚΔΑΠ για τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο

Ο Δήμος Ιεράπετρας, θα λειτουργήσει για την τρέχουσα σεζόν, καλοκαίρι 2024, καλοκαιρινές δράσεις παραγωγικής ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων ΚΥΡΒΕΙΑ 2024.

Οι Καλοκαιρινές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον όμορφο και οικείο χώρο του 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στο θερινό ΚΔΑΠ για τους μήνες ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται από 7:00 έως 15:00 Δευτέρα με Παρασκευή.

Στις καλοκαιρινές δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Για τη συμμετοχή θα υπάρχει οικονομική εισφορά.

Σκοπός των καλοκαιρινών δράσεων είναι η παραγωγική ενασχόληση, η πολιτιστική δημιουργία, η αθλητική εξάσκηση, η περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δίνεται βαρύτητα στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης, της καλλιέργειας του αθλητισμού, στην αγάπη για τη φύση, στην οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Οι καλοκαιρινές δράσεις για την εκπλήρωση του σκοπού τους, όπως αυτός περιγράφεται παραπάνω, προβλέπεται να παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

Ενασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας σ’ ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας και σωματικών δραστηριοτήτων.

Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα στις ώρες λειτουργίας των καλοκαιρινών δράσεων να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργίας χωρισμένα σε ομάδες με βάση την ηλικία τους με θέματα όπως:

Εικαστικά (Ζωγραφική- Κατασκευές-Κολάζ)

Μουσικοκινητικά – παραδοσιακά παιχνίδια.

Παραδοσιακοί χοροί

Σκάκι

Θεατρικό Παιχνίδι- θεατρικές παραστάσεις

Υπολογιστές και ορθή χρήση τους- παιγνίδια

Ομαδικές δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα

Περιβαλλοντική αγωγή

Αθλητικές δραστηριότητες

Ατομικές δραστηριότητες κ.α.

Εκτός των καθημερινών δραστηριοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουν ή και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία ώστε να ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ στις καλοκαιρινές δράσεις από 17/6 έως 1/7 στα γραφεία της αντιδημαρχίας πολιτισμού Δημοκρατίας 31 2ος όροφος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:dimos-ierapetras.gr & Τηλεφ 2842022200 εσωτερικό 384 &386

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Φωτεινή Περακάκη