Καλογήρου: Άνοιγμα σε νέες αγορές για το κρητικό ελαιόλαδο

11:48 π.μ. - Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023
11:05 π.μ. - Τετ, 10/48/2023
Image: Καλογήρου: Άνοιγμα σε νέες αγορές για το κρητικό ελαιόλαδο

Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Χ. Καλογήρου στον Ηχώ 99,8 για την στόχευση σε αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας

Με αφορμή την επιχορήγηση του προγράμματος με τίτλο: "Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ελαιολάδου στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας", από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με υπεύθυνο φορέα για την υλοποίησή του τον Αγροτικό Σταφιδικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας, μαζί με άλλους συνεταιρισμούς, μίλησε στον Ηχώ 99,8 η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Χ.Καλογήρου. Αναλύοντας τους στόχους του προγράμματος και την προσπάθεια για άνοιγμα νέων αγορών με σκοπό την προώθηση του ποιοτικού κρητικού ελαιολάδου. Σε τυποποιημένη μορφή με εξαιρετική εμφάνιση σε ετικέτες και μπουκάλια, ως πιστοποιημένο προϊόν, που δίνουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Η χρηματοδότηση είναι από ευρωπαϊκούς πόρους και ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει το 1.631.057 εκατ. ευρώ, με 80% ποσοστό χρηματοδότησης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Επισκοπής, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Κρύων, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πραισσού, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σταυρωμένου και ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Χρυσοπηγής.

Η κα Καλογήρου τόνισε ότι χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια στην οποία εκτός από τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς συμβάλλουν τα υπουργεία, η Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών, οι πρεσβείες, οι εμπορικοί ακόλουθοι κ.α.