Καλλιονάκης: Στην Ιεράπετρα ο πιο σύγχρονος αξονικός του Λασιθίου 16 τομών – Εξειδικευμένο προσωπικό θα τον λειτουργήσει

11:34 π.μ. - Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021
11:12 π.μ. - Τρί, 21/34/2021
Image: Καλλιονάκης: Στην Ιεράπετρα  ο πιο   σύγχρονος αξονικός του  Λασιθίου 16 τομών – Εξειδικευμένο προσωπικό θα  τον λειτουργήσει

Οι πρώτες αξονικές αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή

Μια ευχάριστη εξέλιξη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας λίγο πριν την έλευση του νέου έτους αποτελεί η ύπαρξη πλέον αξονικού τομογράφου, η τοποθέτηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Εμμ. Καλλιονάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι οι διαδικασίες για το ποιο μηχάνημα θα επιλεγεί είχαν γίνει πριν ο ίδιος αναλάβει. Επί των ημερών του στόχος ήταν να έρθει το μηχάνημα στο Νοσοκομείο και να τοποθετηθεί. Παράλληλα έγινε προσπάθεια για να υπάρχει το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσει το μηχάνημα. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα έγινε πρόσληψη Eπιμελητή A Ακτινολογίας.

Ο αξονικός είναι 16 τομών και είναι το πιο σύγχρονο μηχάνημα στο Λασίθι. . Οι εργασίες για την εγκατάστασή του ξεκίνησαν θα ολοκληρωθούν όμως, μετά από μια παύση, αρχές του χρόνου. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει γιατρούς αλλά και ασθενείς. Πλέον μετά από ένα τροχαίο ατύχημα π.χ., θα υπάρχει η δυνατότητα μιας αξονικής για να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση του τραυματία. Ένας ασθενής θα μπορεί να κάνει μια εξέταση για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει και όλα αυτά χωρίς να ταλαιπωρείται με μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, σημείωσε ο κ. Καλλιονάκης.

Έκανε στη συνέχεια αναφορά στην διαθήκη της αείμνηστης Μίνας Σφακιανάκη η οποία ανάμεσα σε άλλα είχε κάνει δωρεά και προς το Νοσοκομείο εκφράζοντας μεταξύ άλλων την επιθυμία να αγοραστεί αξονικός τομογράφος. Τόσα χρόνια όλο αυτό δεν είχε προχωρήσει που σημαίνει ότι αξονικός θα μπορούσε να υπάρχει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Όμως για κάποιους λόγους υπήρξε κωλυσιεργία. Γενικότερα, σημείωσε ο κ. Διοικητής το Νοσοκομείο δέχεται προσφορές από πολίτες μεμονωμένα ή από συλλόγους. Καλό είναι πάντως όταν κάποιος θέλει να κάνει δωρεά να ενημερώνεται για τις ανάγκες του Νοσοκομείου ώστε να ενεργεί ανάλογα αφού εξάλλου ο στόχος είναι κοινός, η καλύτερη δυνατή λειτουργία του Νοσοκομείου και κατε΄επέκταση η εξυπηρέτηση των ασθενών.