Καλλιονάκης: Προσπάθησα να κάνω το Νοσοκομείο βιώσιμο και λειτουργικό

12:52 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Δευ, 26/52/2022
Image: Καλλιονάκης: Προσπάθησα να κάνω το Νοσοκομείο βιώσιμο και λειτουργικό

Απολογισμός έργου του Αναπληρωτή Διοικητή - Παρέμβαση Μαμαντόπουλου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Εμμ. Καλλιονάκης κάνοντας έναν μικρό απολογισμό του έργου που έχει γίνει από τότε που ανέλαβε, απαντώντας στη συνέχεια στις επικρίσεις που έχει δεχθεί από ανθρώπους εντός και εκτός του νοσοκομείου.

Όπως είπε ο κ. Καλλιονάκης, ερχόμενος στο Νοσοκομείο διαπίστωσε πολλές ελλείψεις, κακώς κείμενα, πράγματα παράξενα που δεν σύναζαν με περιφερειακό νοσοκομείο. Δεν υπήρχε ροή των ασθενών , των γιατρών , δεν υπήρχε μια ομαλότητα στα ιατρεία και γενικότερα γινόταν ένας «δανεισμός» ιατρικών χώρων για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Υπήρχε αναγκαιότητα να γίνουν κτιριακές αλλαγές εντός των νοσοκομείου, και η πανδημία του κορωνοϊού το επέβαλε αυτό πιο επιτακτικά. Η τεχνική υπηρεσία δεν είχε το απαιτούμενο προσωπικό και έτσι σημαντική ήταν η βοήθεια από εθελοντές μηχανικούς ώστε να γίνουν οι αλλαγές αυτές, εξήγησε.

hxonews

Αναφορικά με τη σχέση με τον Δήμαρχο, όπως είπε, ξεκίνησε καλά. Ο Δήμος μάλιστα παρέδωσε έναν οικίσκο στο Νοσοκομείο για να καλυφθούν ανάγκες. Στην πορεία η σχέση με τον Δήμαρχο άλλαξε καθώς φαίνεται ότι παρεισέφρησαν κάποια άτομα και του μετέφεραν πράγματα που δεν ίσχυαν. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από δηλώσεις του Δημάρχου, ότι πιέζω το προσωπικό. Υπήρχε και μια διαφορετική αντίληψη σε κάποια θέματα. Ο Δήμαρχος ήθελε να ανέβουμε στο Υπουργείο και να διεκδικήσουμε για το Νοσοκομείο. Αντιληπτό και θεμιτό. Αλλά δεν μπορούσα να παραβλέψω ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί ως διασυνδεόμενο Νοσοκομείο με συγκεκριμένο Δ.Σ. Δεν μπόρεσε να το δεχτεί και επήλθε μια ρήξη, υποστήριξε ο κ. Καλλιονάκης.

Αναφορά έκανε και στη σχέση με τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας υποστηρίζοντας ότι ο Σύλλογος προσπαθούσε να παρέμβει με μια μορφή συνδιοίκησης. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό και δεν είναι νόμιμο. Πρέπει ακόμη να διευκρινιστεί ότι δεν ζητήθηκε από πλευράς μας ως Διοίκηση να διαχειριστούμε τα χρήματα του συλλόγου. Θέμα πάντως προέκυψε όταν γιατρός, συνταξιούχος πλέον, που εργαζόταν στο Νοσοκομείο, και είναι τώρα πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων, ( ο λόγος για τον κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο) ήθελε να παραβρεθεί και παραβρέθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει, αρκεί να ζητηθεί. Δεν ζητήθηκε καμία άδεια, είπε ο κ. Καλλιονάκης

Ο κ. Αν. Διοικητής στάθηκε στο σημείο και στη δωρεά από τον σύλλογο Ρεθεμνιωτών σημειώνοντας ότι ο σύλλογος απευθύνθηκε σε γιατρό και όχι στη Διοίκηση ώστε να ενημερωθεί για τις ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση έχει δοθεί εντολή στην τεχνική υπηρεσία για εγκατάσταση των μόνιτορ η υπηρεσία όμως είναι υποστελεχωμένη και τρέχει άλλες πιο επείγουσες εργασίες.

Σε ότι έχει να κάνει με τη σχέση του ως Αν. Διοικητής με τον Σύλλογο εργαζομένων και τους εργαζόμενους γενικότερα ο κ. Καλλιονάκης είπε ότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν συνηθίσει να δουλεύουν αλλιώς, πχ να προσέρχονται καθυστερημένα. Άλλοι δεν πίστευαν στην πανδημία. Κάποιοι είχαν συνηθίσει να στέλνουν ασθενείς στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Άλλοι ήταν σε επίσχεση εργασίας επί χρόνια. Όλο αυτό είχε ως συνέπεια ένα μέρος των εργαζομένων επιφορτιστεί το έργο που έπρεπε να γίνει. Ένα μέρος των εργαζομένων δηλαδή είναι εκείνο που δημιουργεί προβλήματα. Κάποιοι θεωρούν την επίπληξη ως προσβολή. Θεωρώ ότι δεν παρεκτράπηκα. Ίσως κάποιες φορές σηκώθηκε η ένταση της φωνής πάνω στην πίεση της δουλειάς ανέφερε. Προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη δυο προκαταρκτικές, μια αφορά στο ορθοπεδικό τμήμα και μια στο γυναικολογικό, με τις όποιες επόμενες ενέργειες να αφορούν τη Διοίκηση των Διασυνδεόμενων.

hxonews

Ο κ. Καλλιονάκης σημείωσε ακόμα ανάμεσα σε άλλα. Προσπάθησα να κάνω το Νοσοκομείο λειτουργικό και βιώσιμο.

hxonews Υποδοχή
Υποδοχή

-

Το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με προσωπικό όχι όσο χρειαζόμαστε, αλλά αρκετό.

Προσπαθήσαμε και φέραμε μηχανήματα, να λύσουμε λειτουργικά ζητήματα ώστε να ανταποκριθεί το Νοσοκομείο στις καθημερινές ανάγκες αλλά και στην πανδημία, στον εμβολιασμό, κλπ. Έχει γίνει ένα τιτάνιο έργο . Για παράδειγμα, ο αξονικός τομογράφος τέθηκε επιτέλους σε λειτουργία παρά τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια προέκυψαν αλλά και τις διενέξεις με εργαζόμενους.

hxonews Αξονικός Τομογράφος
Αξονικός Τομογράφος

-

Επίσης ψηφιοποιημένος μαστογράφος. Λειτούργησε Μονάδα αυξημένης Φροντίδας Sars cov 19, δημιουργήθηκαν εμβολιαστικά κέντρα, νέα ιατρεία στο γυναικολογικό, ορθοπεδικό, καρδιολογικό, οφθαλμολογικό, δημιουργήθηκε αυτοτελές γραφείο προστασίας δικαιωμάτων ληπτών/ληπτριων υπηρεσιών υγείας κ.α.

hxonews Ψηφιοποιημένος μαστογράφος
Ψηφιοποιημένος μαστογράφος
hxonews Διαλογή Covid-19
Διαλογή Covid-19

-

Έγινε μετεγκατάσταση του τομέα ΕΚΑΒ ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε διάφορους χώρους και εξοπλισμός με μηχανήματα σε διάφορα τμήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των ασθενών όσο και των εργαζόμενων.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε ο σύλλογος δεν θέλησε να παρέμβει στη διοικητικά του Νοσοκομείου. Εκείνο που ζητούσαν ήταν μια μελέτη για τις εκάστοτε ανάγκες ώστε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους να βοηθήσουν.

Τόνισε ακόμη ότι μπορεί να γίνει δεκτή μια επίπληξη σε εργαζόμενο, όχι όμως η δημόσια διαπόμπευση του εργαζομένου. Ο κ. Μαμαντόπουλος στάθηκε στα όσα αναφέρθηκαν από τον Αν. Διοικητή για τη συμμετοχή του σε χειρουργείο χωρίς άδεια. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης απευθύνοντας κάλεσμα προς την κοινωνία να ανταποκριθεί, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία και η στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.