Καλλιονάκης για ανεμβολίαστους εργαζόμενους: Κίνδυνος κατάρρευσης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

11:54 π.μ. - Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Τετ, 11/54/2021
Image: Καλλιονάκης για ανεμβολίαστους εργαζόμενους: Κίνδυνος κατάρρευσης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

«Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική» δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Αναπληρωτής Διοικητής

Στους 5 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εκ των οποίων ο ένας αναμένεται εάν η υγεία του το επιτρέψει να πάρει εξιτήριο σήμερα ενώ η κατάσταση της υγείας ενός άλλο είναι πιο επιβαρυμένη, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Εμμ. Καλλιονάκη.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες έφυγαν από τη ζωή δυο συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι, ανεμβολίαστοι που έπασχαν και από συνοδά νοσήματα και δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ο κ. Διοικητής προέτρεψε τους πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα για την πανδημία ειδικά αυτές τις ημέρες του 15Αυγουστου που μας φέρνουν πιο κοντά σε άτομα από το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον.

Αναφορικά με την αναστολή εργασίας στην οποία θα τεθούν πανελλαδικά όσοι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και στα Νοσοκομεία δεν εμβολιαστούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους και την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες , εν μέσω, μάλιστα, πανδημίας ο κ. Καλλιονάκης ανέφερε ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν περίπου 30 εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται και τις οδηγίες του Υπουργείου, από την 1η Σεπτεμβρίου εαν και εφόσον δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Αυτό σημαίνει ότι το Νοσοκομείο θα στερηθεί ένα σημαντικό αριθμό προσωπικού όταν γνωρίζουμε πως λόγω και της πανδημίας κάθε εργαζόμενος είναι χρήσιμος για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ο κίνδυνος για να κλείσουν κλινικές ή να υπολειτουργήσουν είναι υπαρκτός. Εάν κάποιος εργαζόμενος εμβολιαστεί στην πορεία θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες από την πλήρη εμβολιασμό του ώστε να επανέλθει στα καθήκοντά του, εξήγησε.

Τόνισε ότι μπορεί να σέβεται του λόγους που ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί και δεν θέλει να εμβολιαστεί, από εκεί και πέρα όμως τίθενται θέματα προστασίας της υγείας του ίδιου του εργαζόμενου, των συναδέλφων του , των ασθενών. Εκτίμησε ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και εάν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που για λόγους υγείας δεν μπορούν να εμβολιαστούν και θα ακολουθηθούν οι οδηγίες που προβλέπονται.

Σχετικά με την γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείο ο κ. Διοικητής είπε ότι μέσα στον επόμενο μήνα εκτιμούν ότι θα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν και να εγκαινιάσουν τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον γίνονται προσπάθειες για ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό και παράλληλα τρέχουν διαδικασίες για τον αξονικό τομογράφο και γίνονται εργασίες για τη μεταφορά του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος και του μαστογράφου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη