Καλλιονάκης: Δύσκολη η ιχνηλάτηση αν δεν υπάρχει συνεργασία των ασθενών με κορωνοϊό

11:45 π.μ. - Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Παρ, 13/45/2020
Image: Καλλιονάκης: Δύσκολη η ιχνηλάτηση αν δεν υπάρχει συνεργασία των ασθενών με κορωνοϊό

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Εμμ. Καλλιονάκης στον Ηχώ 99,8

Στα δυο ανέρχονται τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό και νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μανώλης Καλλιονάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την προσπάθεια που γίνεται από το προσωπικό του Νοσοκομείου ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση τέτοιων περιστατικών και επιπλέον να είναι έτοιμο το νοσοκομείο να ανταπεξέλθει σε περίπτωση αυξημένων περιστατικών. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται εδώ και καιρό εργασίες, παρεμβάσεις, αλλαγές, διαμορφώσεις ώστε και το έργο του προσωπικού να διευκολυνθεί αλλά και τα όποια περιστατικά να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα βέβαια να εξυπηρετούνται όλα τα άλλα περιστατικά ασθενών που χρήζουν παροχής υπηρεσιών από το Νοσοκομείο. Ακόμη γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης με προσωπικό με το θέμα της πρόσληψης γιατρών στην Παθολογική να παραμένει αγκάθι κάτι βέβαια που συμβαίνει πανελλαδικά καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς. Την ίδια ώρα έχει δοθεί έγκριση για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, έχει βρεθεί ένα από τα «χαμένα» μηχανήματα, μαζί με τα λοιπά είναι σε σερβις και προχωράμε την όλη διαδικασία ζητώντας από την 7η ΥΠΕ και επιπλέον κρεβάτια για τη Μονάδα.

Σχετικά με τα κρούσματα ο κ. Καλλιονάκης είπε ότι νοσηλεύονται δυο άτομα στην κλινική covid. Ένα δύσκολο κομμάτι είναι αυτό της ιχνηλάτησης ειδικά στις περιπτώσεις που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας πχ δεν πιστεύουν, θρησκευτικών πεποιθήσεων κλπ , δεν βοηθούν στην όλη διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό όμως συμβάλλουν στην διασπορά της πανδημίας, θέτοντας επομένως σε κίνδυνο συμπολίτες μας.

Έκανε κατόπιν αναφορά στην μεταφορά του Τομέα ΕΚΑΒ δίπλα στο Νοσοκομείο από τον αύλειο χώρο που στεγαζόταν και τις αλλαγές που έγιναν και θα γίνουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζόμενων στον Τομέα αλλά και για τους ασθενείς.

Ο κ. Διοικητής αναφέρθηκε και στο θέμα της κοπή δέντρων που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες λέγοντας ότι γίνεται κατόπιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής λόγω επικινδυνότητάς τους και την αποφυγή ατυχημάτων. Επίσης ο χώρος που καταλαμβάνουν κάποιοι κορμοί δέντρων θα πρέπει να ελευθερωθούν ώστε να έχει ανεξάρτητη είσοδο η κλινική covid και να διευκολυνθεί η είσοδος των νοσούντων με φορείο προς την κλινική. Με τον τρόπο αυτό οι λοιποί ασθενείς θα εισέρχονται από άλλη είσοδο στο Νοσοκομείο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης τα δέντρα και άλλα προβλήματα, με εργάτες να απομακρύνουν καθημερινά τα φύλλα γιατί υπάρχει κίνδυνος να φράξουν οι αγωγοί. Στο παρελθόν μάλιστα έχουν γίνει ατυχήματα από κλαδιά που έσπασαν και εισχώρησαν , σπάζοντας τα τούβλα, σε δωμάτιο της χειρουργικής, κλαδιά έχουν τρυπήσει τη στέγη που οικίσκου που στεγαζόταν το ΕΚΑΒ, προκλήθηκαν επίσης ζημιές στον χώρο των αρχείων. Στο χώρο αυτό που θα προκύψει από την κοπή δέντρων θα φυτευτούν νέα δέντρα, κατάλληλα. Επιπλέον θα γίνει ράμπα για τα φορεία και υπάρχει σχεδιασμός για μια ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής οξυγόνου, εξήγησε ο κ. Διοικητής.

Ευχαρίστησε τέλος όλους όσοι ευχαριστούν για τις ανάγκες του νοσοκομείου και την εύρυθμη λειτουργία του.