Καλλιονάκης: Από το 2020 εγγράφως ζητάω ασθενοφόρο

1:28 μ.μ. - Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022
01:04 μ.μ. - Δευ, 11/28/2022
Image: Καλλιονάκης: Από το 2020 εγγράφως ζητάω ασθενοφόρο

Να λογοδοτήσουν αυτοί που πρέπει

Αναφορικά με το περιστατικό που είδε αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας με τις τριτοκοσμικές εικόνες μεταφοράς ασθενούς σε καρότσα αγροτικού οχήματος το οποίο ήρθε να αναδείξει ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα, τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Εμμ. Καλλιονάκης. Καταρχάς επεσήμανε ότι διαπιστώνει πως ό,τι καλό γίνεται στο Νοσοκομείο θάβεται επιμελώς ή διαστρεβλώνεται και ό,τι άσχημο προβάλλεται ή δημιουργείται μια στρεβλή εικόνα και όλο αυτό δεν βοηθά το Νοσοκομείο και την αλήθεια. Οι ευθύνες πρέπει να πηγαίνουν εκεί που αναλογούν και να ντρέπονται αυτοί που πρέπει να ντρέπονται ή να λογοδοτήσουν επιτέλους αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο περιστατικό και πως ενέργησαν από πλευράς νοσοκομείου. Πρόσθεσε ότι από το 2020 με έγγραφό του είχε ζητήσει από τον Δήμο Ιεράπετρας να παραχωρηθεί στο Νοσοκομείο το ασθενοφόρο που είχε παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ στον Δήμο Ιεράπετρας και ο Δήμος με τη σειρά του στον Ερυθρό Σταυρό. Αν και έχουν περάσει δυο χρόνια δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη επ αυτού. Μετέπειτα έχει ζητηθεί ασθενοφόρο και από το ΕΚΑΒ και τον Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας για να καλύψει ανάγκες του Νοσοκομείου. Υπήρξε δέσμευση ότι θα διατεθεί ασθενοφόρο αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Επίσης ζητήθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης να εγκριθεί αίτημα για ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του Νοσοκομείου αλλά το Κ.Υ. του Νοσοκομείου Ιεράπετρας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα για τα ασθενοφόρα που θα έρθουν στο νησί.

Το όλο θέμα πάντως τέθηκε και στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας κα Γκάγκα που πρόσφατα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, εξήγησε ο κ. Καλλιονάκης. Σημειώνοντας ότι αφού εξασφαλιστεί ασθενοφόρο θα γίνουν κινήσεις για να στελεχωθεί με το απαιτούμενο εκπαιδευμένο, προσωπικό.