Καλλιντέρης: Mε κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη κυβέρνηση

12:45 μ.μ. - Τρίτη, 19 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Τρί, 19/45/2022
Image: Καλλιντέρης: Mε κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη κυβέρνηση

Για τα συμπεράσματα του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο συντονιστής της Ν.Ε. Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Για τα συμπεράσματα του συνεδρίου  του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λασιθίου κ. Γ. Καλλιντέρης. 

Όπως είπε το 3ο συνέδριο ήταν ένα  μεγάλο πολιτικό γεγονός, με μεγάλη και μαζική συμμετοχή, πλούσιο σε θεματολογία,  με συμφωνία πλήρη ως προς τις θέσεις και τη στρατηγική του κόμματος για την επόμενη μέρα. Ήταν μια απάντηση για το ποια  θα είναι η κυβέρνηση την επόμενη μέρα, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας.

Έγινε συζήτηση για τα μεγάλα θέματα, που απασχολούν την κοινωνία όπως αυτά του  πολέμου, της φτώχειας , του πληθωρισμού,  της εγκληματικής πολιτικής, που ζούμε, όπως υποστήριξε , προσθέτοντας ότι υπήρξε  ένας μεγάλος πλούτος προτάσεων, που θα προσπαθήσουν να αναδείξουν.

Σε οργανωτικό επίπεδο, είπε ότι,  ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και προσαρμόζεται στις συνθήκες που δημιουργούνται στην κοινωνία.

Σε άλλη σημείο ανέφερε ότι εάν είχαν γίνει οι εκλογές με απλή αναλογική τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Οι επόμενες εκλογές όμως θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, που σημαίνει ότι κανένα  κόμμα δεν θα έχει την εξουσία  ( εκτός εάν συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσοστό ) να κάνει ότι θέλει στη χώρα. Αυτό σημαίνει προγραμματική συνεργασία, συμφωνίες, προγραμματικό διάλογο,  ώστε κάθε κόμμα να πει, τι θέλει να κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε αυτές τις διαδικασίες. Είναι  ανοιχτός στον διάλογο για αναζήτηση κοινών στόχων και αρχών. Υπάρχουν βέβαια διαφωνίες και εσωτερικές πολλές φορές, αλλά υπάρχει και η διάθεση σύγκλισης, είπε  ο κ Καλλιντέρης σημειώνοντας σε άλλο σημείο, ότι η  δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωνή της κοινωνίας.
 

Μίλησε στη συνέχεια για το ενεργειακό, το χρηματιστήριο ενέργειας, το ΝΑΤΟ, τον πόλεμο, την υγεία, τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση νερού άρδευσης κ.α. ασκώντας  κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης. Κλείνοντας έκανε  αναφορά σε τοπικά θέματα, όπως  τον ΒΟΑΚ,  την υγεία, τις πανεπιστημιακές σχολές κ.α.