Κάλεσμα του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Λασιθίου στις αυριανές κινητοποιήσεις

11:57 π.μ. - Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Τρί, 07/57/2023
Image: Κάλεσμα του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Λασιθίου στις αυριανές κινητοποιήσεις

Για την τραγωδία στα Τέμπη

Στον Άγιο Νικόλαο στις 6:30 μμ στην κεντρική Πλατεία Αγίου Νικολάου.

Στην Σητεία στις 6μμ στην κεντρική πλατεία Σητείας.

Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί σε όλους εμάς το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μικρά παιδιά. Οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι ένα ακόμη δυστύχημα, αλλά ένα ακόμη έγκλημα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και απαιτούμαι τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά δυστυχήματα.

Το πολύνεκρο δυστύχημα ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες, όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών και δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη.

Είναι οι ίδιες πολιτικές που τσακίζουν τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας, που αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζομένους στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες, χωρίς μέτρα προστασίας, να σακατεύονται ή και να μην γυρνάνε σπίτι!

Η Ένωση Συνταξιούχων είναι στο πλευρό των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο που εδώ και χρόνια έγκαιρα επισήμαναν και κατήγγειλαν επανειλημμένα τα προβλήματα και τους κινδύνους .

Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Αποτελεί τραγική ειρωνεία στον 21 πρώτο αιώνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας η κίνηση στους σιδηροδρόμους να διεξάγεται χειροκίνητα, να μην υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του λαού.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων, όπως και των προηγούμενων σε αντίστοιχες περιπτώσεις, περισσεύουν.

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές των παιδιών μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει.

Να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών!

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Να μη συγκαλυφθεί τίποτα!
  • Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Καλούμε σε συγκέντρωση όλους του συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις του νομού μας.