Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Νοεμβρίου

6:53 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
06:11 μ.μ. - Πέμ, 15/53/2018
Image: Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Νοεμβρίου

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους μικρομεσαίους αγρότες, οι εμποροβιομήχανοι ελέγχουν την τιμή του λαδιού – ο μόνος δρόμος για εμάς ο δρόμος του αγώνα

 
Τις προηγούμενες μέρες, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι η δεύτερη δόση των επιδοτήσεων θα καταβληθεί νωρίτερα, σε μια προεκλογική προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων αγροτών που βιώνουν τεράστια προβλήματα! Η κυβέρνηση είναι «ξεφτέρι» στην κοροϊδία, με το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και τα ψίχουλα που τάζει, όταν από την 21 Αυγούστου δεν έχει καταργηθεί ούτε 1 μνημονιακός νόμος που τσακίζει το εισόδημά μας και τις συντάξεις μας!
 
Τάζει η κυβέρνηση πιο γρήγορη καταβολή επιδοτήσεων, την ώρα που δεν έχει ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, για το οποίο έχει δεσμευτεί, ορισμού ακατάσχετου ορίου τραπεζικών λογαριασμών και αφορολόγητου ορίου που να μας επιτρέπουν να εξασφαλίζουμε ένα, έστω πενιχρό, εισόδημα! Μας παίρνουν 10 και μας δίνουν 1 και πρέπει να λέμε ευχαριστώ! Ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα, όμως, με την πολιτική τους, πάνε στους παραγωγούς, με τη μερίδα του λέοντος των επιδοτήσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες, και την ίδια ώρα, από του μικρομεσαίους αγρότες θα τα εισπράττουν τράπεζες, εφορίες, δήμοι και μεγαλοπάροχοι, μέσω φόρων, εισφορών, αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κατασχέσεων, κλπ! Μας δίνουν 1 ψίχουλο στη μια τσέπη για να μας το αρπάξουν από την άλλη!
 
Ταυτόχρονα, οι εμποροβιομήχανοι του λαδιού με γοργά βήματα συγκεντρώνουν το εμπόριο και την τυποποίηση του προϊόντος σε όλη την Κρήτη, και εξαγγέλλουν ληστρική τιμή 2,80 ευρώ, κάτω από το κόστος παραγωγής για εμάς! Χρυσώνουν το χάπι, μιλώντας για συνθήκες ανομβρίας και ανταγωνισμό με το ισπανικό λάδι, δηλαδή, μας λένε «αυτή είναι τιμή και χάρη σας κάνουμε»!
 
Οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που, στα βήματα και των προηγούμενων, τσακίζει εμάς και αβαντάρει τους μεγάλοεπιχειρηματίες, που μας κρατάνε όμηρους, ληστεύοντας τον ιδρώτα μας με εξευτελιστικές τιμές και κόλπα, όπως να χαρακτηρίζουν το λάδι μας όξινο ή «βιομηχανικό»! Όσο βαθαίνει η κυβερνητική πολιτική, η ΚΑΠ της ΕΕ, σήμερα θα βλέπουμε στην πράξη τη συγκέντρωση του εμπορίου και της τυποποίησης του λαδιού, αύριο θα δούμε τη συγκέντρωση της γης μας σε λίγα χέρια, αφού δε θα μπορούμε να καλλιεργούμε με τέτοιο κόστος παραγωγής και να πουλάμε σε τέτοιες τιμές!
 
Γραφτείτε στους αγροτικούς συλλόγους να παλέψουμε για την επιβίωσή μας! Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, και όχι τα κέρδη των λίγων! Αυτή τη γραμμή έχει ανάγκη σήμερα ο μικρομεσαίος αγρότης, όχι συσκέψεις με τον υπουργό να του «πούμε τα προβλήματά μας», λες και δεν τα γνωρίζει! Από τον υπουργό και την κυβέρνηση απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, και θα τον συναντήσουμε στο δρόμο του αγώνα. Άλλοι είναι που έχουν πρεμούρα να του ζητάνε διευκολύνσεις στα πλαίσια της «επιχειρηματικής γεωργίας», με συσκέψεις και συνέδρια, που είναι μακριά από τις ανάγκες των πολλών και κοντά στα συμφέροντα των λίγων. Όσο και να προσπαθούν δε μπορούν να πείσουν ότι η αγροτιά, και μικρομεσαίοι και μεγαλοεπιχειρηματίες, έχει ενιαία συμφέροντα! Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας!
 
 
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 28/11 στις 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας πλάι στους εργάτες και αυτοαπασχολούμενους! Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων!