Κάλεσμα Πεπόνη στην γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου

11:52 π.μ. - Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Τετ, 02/52/2022
Image: Κάλεσμα Πεπόνη στην γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

Γενική απεργία με κεντρικό θέμα την ακρίβεια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανώλης Πεπόνης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι στο πλαίσιο της ενημέρωσης αλλά και της καλύτερης οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή εργαζομένων και εκπροσώπων, συνταξιούχων, συλλόγων, εμπόρων, καταστηματαρχών κλπ.

Η κατάσταση είναι δύσκολη για πολλά νοικοκυριά, οι τιμές ακόμα και σε βασικά αγαθά είναι αυξημένες, οι τιμές στα καύσιμα είναι στα ύψη. Συνολικά η κοινωνία επηρεάζεται από όλο αυτό, τόνισε ο κ. Πεπόνης καλώντας τον κόσμο , που μεγάλο μέρος του δυστυχώς έχει αποστασιοποιηθεί για διάφορους λόγους, να συμμετάσχει στην απεργία.

Ο κ. Πεπόνης αναφέρθηκε και στο θέμα των εργατών γης, τονίζοντας καταρχάς ότι οι διαδικασίες για να έρθουν εργάτες γης είναι χρονοβόρες και δύσκολα διεκπεραιώνονται και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει.

Επιπλέον δεν υπάρχει μια μελέτη που να καταγράφει τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό στο Λασίθι ούτε πόσοι μετανάστες, ζουν ή εργάζονται στην περιοχή. Τώρα για την προσπάθεια να έρθουν στο νησί, εργάτες γης από άλλες περιοχές της χώρας για να εργαστούν, είναι μια λύση όμως έχει δυσκολίες, ακριβά εισιτήρια, εξασφάλιση εργασίας και διαμονής και θα πρέπει με τη συμβολή της πολιτείας να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια.