Κάλεσμα Πασπαράκη για την αυριανή συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ιεράπετρας

9:31 π.μ. - Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021
09:06 π.μ. - Τετ, 09/31/2021
Image: Κάλεσμα Πασπαράκη για την αυριανή συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών "Μαρία Λιουδάκη" αντιδρά στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και την κατάργηση του 8ώρου

Για τους λόγους που προχωρούν αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου σε απεργιακές κινητοποιήσεις μιλά στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης " Μαρία Λιουδάκη" κ. Γιάννης Πασπαράκης. Όπως είπε και αναφέρεται άλλωστε και στη σχετική ανακοίνωσή τους μέσα από την αυριανή κινητοποίηση θέλουν θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και στην κατάργηση του 8ώρου. ¨Στη χώρα μας όπου κυριαρχούν σήμερα η ανεργία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα σχέδιο νόμου όπου ο εργαζόμενος θα υποκύπτει με «νόμιμο τρόπο» στη βία του εργοδότη και θα δουλεύει υπερωριακά χωρίς αμοιβή, χωρίς ανάπαυση τις Κυριακές και τις αργίες, με εμπόδια στη συνδικαλιστική του εκπροσώπηση και δράση και χωρίς καμία πολιτική ευθύνη στον έλεγχο της προστασίας των εργασιακών σχέσεων και της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν ένα νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, που περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας και προσφέρει «δώρο» στους εργοδότες τις απλήρωτες υπερωρίες. Το νομοσχέδιο αυτό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας. Ο αγώνας τώρα γίνεται για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση. Οι μισθοί πείνας, η μερική απασχόληση, οι εργολαβικές - δουλεμπορικές εταιρείες, οι ελεύθερες απολύσεις, η ανεργία και η ανάγκη για επιβίωση είναι αυτά που αντιμετωπίζει κάθε εργαζόμενος. Μετά την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν με επιδόματα που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν το μήνα. Το νομοσχέδιο δεν θα ρυθμίσει, όπως λένε, την εργασιακή ζούγκλα αλλά θα την κάνει ακόμη πιο άγρια, νομοθετώντας την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, τα ρεπό αντί για μισθό".

Ο κ. Πασπαράκης αναφέρθηκε ακόμα στις επιπτώσεις από την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πχ για εκλογές σε σωματεία ενώ σε άλλο σημείο τίνισε οτι αυτό το νομοσχέδιο αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και πρέπει να ενώσουν όλοι μαζί τη φωνή τους ώστε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Πρόσθεσε οτι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί τα μέλη του να

συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου Ιεράπετρας στις 12:00 τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ατομικής προστασίας - φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις.