Καλδής για rapid tests στα φαρμακεία – Εγκυμονεί κινδύνους η μη τήρηση πρωτοκόλλων

9:05 π.μ. - Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021
09:09 π.μ. - Τρί, 14/05/2021
Image: Καλδής για rapid tests στα φαρμακεία – Εγκυμονεί κινδύνους η μη τήρηση πρωτοκόλλων

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Σχετικά με τη διενέργεια rapid test από το φαρμακείο μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου. Όπως είπε ο κ. Κ. Καλδής η διαδικασία αυτή ήρθε και στα φαρμακεία γιατί δημιουργήθηκε η ανάγκη να εξυπηρετηθεί ο κόσμος σε πανελλαδικό επίπεδο. Δόθηκε λοιπόν η δυνατότητα και στα φαρμακεία για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχουν εργαστήρια.

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τονιστεί ότι εφόσον κάποιος φαρμακοποιός αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρήσει. Πρωτόκολλα που έχουν να κάνουν με μέτρα ασφαλείας, διαμόρφωση ειδικού χώρου, χρήση φόρμας από το προσωπικό, χρήση αντισηπτικών, απολύμανση μετά το τεστ κλπ. Σε επίπεδο νομού Λασιθίου δεν γνωρίζω πόσα φαρμακεία είναι σε θέση να εφαρμόσουν όλα αυτά τα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση είναι στην προσωπική ευθύνη του κάθε φαρμακοποιού το τι θα πράξει. Σαφώς ένα βασικό ερώτημα είναι τι γίνεται σε περίπτωση που προκύψει θετικό κρούσμα. Εάν δηλαδή το προσωπικό τεθεί σε καραντίνα, εάν το φαρμακείο πρέπει να κλείσει για κάποιες μέρες κλπ. Δεν θα στραφώ εναντίον του μέτρου. Εάν υπάρχουν φαρμακεία που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι στην ευχέρεια του φαρμακοποιού τι θα κάνει, ανέφερε ο κ. Καλδής.

Ακούστε εδώ τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου ο οποίος εκτός των παραπάνω αναφέρεται και στο θέμα του εμβολιασμού και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση.